Za trudnice popust za jabuke, bundeve srpske banane

Za trudnice popust za jabuke, bundeve srpske banane

Kiseli kupus, cvekla, paradajz, paprika, karfiol, krastavčići i mešane kisele salate, za domaćice koje nisu imale vremena da naprave svoju, na pijaci u Bloku 44 mogu da kupe gotovu turšiju. 

„To je tajna bakina, ne mogu da je odam, svaki mesar, svaki proizvođač ima svoju tajnu, tako i ja. I snajka radi sa mnom, imam dva sina i četiri unuka i svi vole moje specijalitete, rekla je simpatična gospođa koja je izložila svoju turšiju na pijaci.

 

 Turšija © Agromedia

 

Na Srbinoj tezgi smo odmah uočili popust za jabuke u iznosu od 20 odsto za trudnice i bundeve – odnosno kako ih on naziva „srpske banane“.

Bundeve se najbolje prodaju kod mene, 80 dinara su, kupci su zadovoljni, to je srpska banana. Popust za trudnice sam sam osmislio, hoću da se poveća natalitet, da se rađa više dece“, rekao je Srba a na to je komšija koji prodaje mušmule doviknuo:

Trudnice slabo dolaze ovde da kupuju, česti su penzioneri a za njih nema popust!“



Bundeva © Agromedia


Iako su niske temperature Srba kaže da se roba ne smrzava.


„Ne još, ako bude konstantno minus pet dana tek će onda, nas niko ne pita jel hladno, mora da se radi“, zaključio je Srba.

Kod Srbe ne mrzne, ali na tezgi pored da.


„Evo kako ide, nažalost sam spakovao sve u kutije, nosim kući jer je sutra mraz. Ja se nisam smrzao, ja sam stariji mladić, sutra je minus šest i mrzne sve, pogotovo paprika, cene su pristupačne ali se kupci žale na sezonsku robu koja je malo skuplja jer je uvozna, novembar je“, rekao je prodavac sa pijace u Bloku 44.

Hladno je, vidite kako smo umotani, moram da izdržim do dva, nema para pa moramo da nešto zaradimo“, rekla je Mara sa pijace.

 

Pijaca u Bloku 44 © Agromedia

 

Kupcima još uvek nije hladno da obilaze pijace.

Svaki dan dolazim na pijacu, cene su prihvatljive, pri kraju je zeleniš i normalno da je malo i skuplje, ali može se uvek kupiti, dolazim svaki dan, to mi je obaveza, rekao je penzioner iz Bloka 70.

Da li je skupo zavisi iz čijeg ugla gledate, za proizvođače nije jer oni rade od jutra do mraka za to, a sa naše tačke gledišta koji imamo male plate i penzije onda je sve strašno skupo“, zaključio je jedan od kupaca.

 

Riba © Agromedia

 

Vreme je velikog hrišćanskog posta, pa se i riba bolje prodaje, a cene su kažu prodavci iste. U bloku 44 prodaje se i živi šaran po ceni od 449 dinara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica