Za subvencije u oblasti poljoprivrede grad Niš izdvojio 22,5 miliona dinara

Za subvencije u oblasti poljoprivrede grad Niš izdvojio 22,5 miliona dinara

Ugovore o subvencijama grada Niša potpisalo je više od 160 poljoprivrednih proizvođača, koji će moći da koristi za nabavku mašina, opreme, izgradnju i rekonstrukciju objekta, podizanje plastenika, nabavku stoke i drugih ulaganja u svoja gazdinstva, pišu Južne vesti.

Ilustracija: Nabavka opreme i mašina za rad - © Pixabay

Niškim poljoprivrednim proizvođačima uručeni su juče ugovori u Gradskoj kući, grada Niša, a za subvencije u ovoj oblasti izdvojeno je 22,5 miliona dinara.

Subvencije za 2018. godinu su povećane za 10% u odnosu na 2017. godinu i iznose 60% vrednosti investicije, a maksimalno do 600.000 dinara po gazdinstvu za jednu meru. Pravo na subvenciju su imala sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada pod uslovom da se i poljoprivredom bave na teritoriji Grada Niša i da ispunjavaju dodatne kriterijume, koji su prilagođeni svakoj grani poljoprivrede – piše na gradskom sajtu, a prenose Južne vesti.

I dok je konkurs za takozvane “investicije u fizičku imovinu” završen, u toku su konkursi za podsticaje za veštačko osemenjavanje, osiguranje, ruralnu infrastrukturu, sertifikaciju, preradu.

Izvor: Južne vesti

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica