Vesti – Organska poljoprivreda glavna tema na 13. „Novosadskoj jeseni“

Vesti – Organska poljoprivreda glavna tema na 13. „Novosadskoj jeseni“

Jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, „Novosadska jesen“, ove godine održaće se po 13. put, od 18. do 22. oktobra. Ovu manifestaciju organizuje Pokret gorana Novog Sada, a podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i Grad Novi Sad.

Uz krilaticu Jesen je najbolje vreme za sadnju ovogodišnja 13. „Novosadska jesen” imaće nekoliko izložbenih celina: izložbu cveća, meda, pčelinjih proizvoda i hrane, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu organske hrane i proizvoda, ali i izložbu starih i umetničkih zanata. Glavna tema ovoga puta biće organska poljoprivreda, kako bi se skrenula pažnja javnosti na značaj ovakve vrste proizvodnje, naročito za manja gazdinstva u ruralnim područjima.

Pored izložbenih celina, na ovoj manifestaciji postoje i različite vrste obrazovnih programa i to za građane svih uzrasta.  Naime, posetioci „Novosadske jeseni“ mogu da prisustvuju brojnim tribinama, radionicama i izložbama koje su u vezi sa osnovnom temom manifestacije.
 

Ukrasno bilje - ©Agromedia

Da podsetimo, na ovoj manifestaciji svake godine se predstavi oko 230 izlagača. Među njima su neki od najvećih proizvođača i uvoznika cveća, sadnica četinara, semenske robe, zaštitnih sredstava, opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođači meda i zdrave hrane. „Novosadska jesen“ traje 5 dana, a za to vreme poseti je više od 70.000 ljudi iz cele Srbije.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica