Vesti – Održan Dan polja kompanije „Agroarm“ u selu Vinarce!

Vesti – Održan Dan polja kompanije „Agroarm“ u selu Vinarce!

Kompanija „Agroarm“ prošle nedelje organizovala je Dan polja u selu Vinarce kod Leskovca. Na njemu su bili izloženi stari, dobro poznati Seminis hibridi paradajza i tehnologija njihovog gajenja, ali i neki noviji, koji su privukli veliku pažnju posetilaca. Pogledajte šta je naša ekipa zabeležila na ovoj manifestaciji.

Miloš Čeković iz kompanije „Agroarm“ objasnio nam je kakve su sve hibride izložili na ovom Danu polja, izdvojivši pri tom neke koje su povrtare posebno zanimali.

Ovde ima petnaestak hibrida paradajza i siguran sam da među njima svaki proizvođač može izabrati makar jedan koji baš njemu odgovara. Ja bih izdvojio jedan veoma zanimljiv hibrid koji će biti na našem tržištu sledeće godine. Reč je o paradajzu koji se zove Partova. Njegove osobine su odlična ranostasnost, ujednačenost, boja i visok procenat plodova prve klase“, ističe Miloš.
 

Agroarm Dan polja - ©Agromedia 

Inače, za danas smo pored semena iz Seminis programa pripremili i različite hemijske preparate koji su veoma zanimljivi za naše proizvođače. S obzirom na to da smo ove godine imali brojne probleme sa zemljišnim patogenima, izdvojio bih kombinaciju preparata Azaka i Tebusha. Njome su poljoprivrednici u velikoj meri mogli da redukuju zemljišne patogene“, dodaje on.

Gospodin Zdravko Antić iz kompanije „Agroarm“ istakao je da je njihov cilj na ovom Danu polja bio ne samo da pokažu hibride paradajza i program zaštite, već i da se druže sa povrtarima iz leskovačkog kraja i razmene znanja i iskustva sa njima.
 

Agroarm Dan polja - ©Agromedia 

Zdravko Antić iz kompanije „Agroarm“ naglašava: „Mi tokom cele godine razgovaramo sa proizvođačima o tome šta su njihovi problemi. Ispostavilo se da je problema mnogo, a kvalitetnih rešenja zaista malo. Zato smo želeli da kroz ovaj koncept Dana polja približimo ljudima odgovarajuća rešenja za njih. Naime, iz velike ponude izdvojili smo tri potpuno nova hibrida koja će se komercijalizovati u narednim godinama.“

„Ti hibridi su se na više od 50 lokaliteta širom naše zemlje pokazali standardno dobro. Njihovi nazivi su Matisimo, drugi je za sada pod šifrom 0121, a proizvođači su ga krstili Brzi, a treći hibrid zove se Partova. Matisimo je najsličniji Matijasu, sa razlikom da ima rezistenciju na virus bronzavosti paradajza. Brzi je po strukturi fenomenalan, ima odličan oblik, boju, ukus i kvalitet, a od Matijasa je brži za 7 do 10 dana. Na kraju, Partova fenomenalno zameće kako na donjim, tako i na gornjim cvetnim granama“, dodaje Zdravko.


 

Agroarm Dan polja - ©Agromedia 

Kompanija „Agroarm“ ima svoje predstavnike širom Srbije. Zato, bilo da vas zanima Seminis program semena povrća, Floragard supstrati za profesionalnu ili hobi primenu, ili pak neki od preparata za zaštitu bilja koje „Agroarm“ ima u svojoj ponudi, obavezno se obratite nekom od predstavnika ove kompanije. Vama najbliže možete da potražite u Zemunu, Nišu, Čačku ili Futogu.


Sagovornici:
Miloš Čeković, „Agroarm“
Zdravko Antić, „Agroarm“
Žikica Docić, povrtar iz Leskovca
Velibor Stoiljković, Zloćudovo
Dragan Stojanović, Leskovac
Dragan Marinković, Navalin
Đorđe Micić, direktor ZZ „Zelena zvezda“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica