Sistemi za navodnjavanje nužni za povećanje prinosa

Sistemi za navodnjavanje nužni za povećanje prinosa

Na sastanku u Sremskoj Mitrovici između Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), Evropske banke za obnovu i razvoj i predstavnika AP Vojvodine govorilo se o značaju navodnjavanja za povećanje prinosa poljoprivrednih kultura. 

Sistemi za navodnjavanje - © Pixabay

Poseta je organizovana, kao nastavak skorašnjeg Memoranduma o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, gde su definisan petogodišnji planovi.

Osnovni cilj i prioritet današnjeg sastanka u Sremskoj Mitrovici jeste da se pored rešavanja sistema za navodnjavanje, omoguće što bolji uslovi svim poljoprivrednicima objasnio je gradonalčenik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Kroz sistem navodnjavanja, sama proizvodnja voća i povrća, doneće nove i bolje prihode, što podrazumeva bolji društveni prihod i bruto proizvod same države.

Sistemi za navodnjavanje biće finansirani od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, dok će Organizacija za hranu i poljoprivredu dati tehničku podršku ovim investicijama.

Izvor:  RTV

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica