Euralis i Caussade Semences postaju deo nove kompanije

Euralis i Caussade Semences postaju deo nove kompanije

Udruživanje EURALIS Semences i CAUSSADE SEMENCES Group je na snazi od 1. septembra 2020. godine. Kao rezultat ovog procesa nastala je nova kompanija: Lidea. Ova kompanija, sada već jedna od TOP 10 semenskih kompanija globalno, ima za cilj da dostigne liderske pozicije u Evropi i šire.

 Caussade Semences postaje deo velike semnske kuće LIDEA - © Agromedia

Udruživanje je nastalo iz želje dve kompanije da iskoriste svoje komplementarnosti u pogledu biljnih vrsta, istraživanja, proizvođačkih postrojenja i tržišta. U biznisu sa jakom konkurencijom, ovo udruživanje daje nekoliko prednosti. Kao prvo, omogućava novoj kompaniji da dostigne veličinu, jer se udruživanja kompanija povećavaju poslednjih godina.

Drugo, nudi mogućnost nastavka industrijskih i istraživačko-razvojnih ulaganja neophodnih za razvoj aktivnosti i na taj način omogućava značajno jačanje pozicije brendova prisutnih na evropskom tržištu. Rezultat je širok spektar proizvoda, sorti i hibrida, koji su prepoznati kod proizvođača i distributera, kao i ambicije nove kompanije da se razvija na postojećim i novim teritorijama.

Shodno tome, očekuje se da Lidea brzo dostigne vodeće pozicije zahvaljujući svojoj komplementarnoj ponudi, mreži proizvođača i proizvođačkih kapaciteta u Francuskoj i šire. Upravljanje Pierre Pagesje imenovan za predsednika borda direktora novoosnovane kompanije. Takođe je i farmer u mestu Viella (32), proizvođač semena, kukuruza, žitarica.

Caussade Semences postaje deo velike semnske kuće LIDEA - © Agromedia

Pierre Flye Sainte-Marie je imenovan za generalnog direktora (CEO) kompanije Lidea. Prethodno je bio generalni direktor CAUSSADE Semences Group-a od marta 2019. Internacionalno iskustvo od 30 godina u agrobiznisu: bio je potpredsednik CORTEVA Europe Africa, a prethodno šef DOW AGROSCIENCES Evropa, Bliski Istok, Afrika i Azija Pacifik. 

Prva misija kompanije Lidea je da stvaramo, u blizini svog ekosistema, prilagođene i održive sorte i hibride mnoštva biljnih vrsta koje stvaraju dodatnu vrednost tokom cele godine, uz podršku poljoprivrednicima u evoluciji poljoprivredne prakse i promenama, vodeći računa o profitabilnosti njihovih farmi i gazdinstava.

Nova kompanija u ciframa:


  • Više od 2.000 zaposlenih
  • 350 miliona EUR godišnji promet
  • 8 proizvodnih postrojenja (doradnih centara) u Francuskoj, Ukrajini, Španiji i uskoro Rusiji
  • 17 istraživačkih stanica u Evropi
  • Više od 30 miliona EUR godišnjih investicija u R&D i postrojenja
  • 45.000 hektara semenske proizvodnje u 5 zemalja
  • Aktivnost na raznim vrstama: kukuruz, suncokret, uljana repica, pšenica, krmno bilje, sirak, soja i mahunarke

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica