Postdiplomske studije u Mađarskoj za mlade stručnjake u poljoprivredi

Postdiplomske studije u Mađarskoj za mlade stručnjake u poljoprivredi

Oko 30 mladih stručnjaka, koji su prethodno obrazovanje stekli na nekom od poljoprivrednih fakulteta, imaće priliku da svoja znanja unaprede kroz program postdiplomskih studija u Mađarskoj. Stipendije za postdiplomce obezbeđene su preko programa stipendiranja Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) u Mađarskoj.

Već desetu godinu zaredom program master studija FAO-Mađarska pruža priliku studentima na postdiplomskim studijama da slušaju predavanja na engleskom jeziku na univerzitetu Sent Ištvan. Mladi stručnjaci će moći da prate predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i agrobiznisa, hortikultureupravljanja navodnjavanjem u poljoprivredi.

Stočarima subvencije za proizvodnju junećeg mesa

Postdiplomci iz različitih zemalja stekli su pravo da se prijave, a šansu da učestvuju u ovom programu dobili su i mladi stručnjaci iz naše zemlje.

Zemlje iz kojih se studenti još mogu prijaviti su: Avganistan, Albanija, Alžir, Angola, Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Burkina Faso, Čad, Egipat, Etiopija, Gambija, Gruzija, Gana, Jordan, Kazahstan, Kenija, Kosovo, Kirgistan, Laos, Liban, Makedonija, Madagaskar, Mali, Mjanmar, Moldavija, Mongolija, Crna Gora, Namibija, Nigerija, Severna Koreja, Palestina, Filipini, Somalija, Južni Sudan, Sudan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uganda, Ukrajina, Uzbekistan, Vijetnam i Jemen.

Organskom proizvodnjom do lakšeg zapošljavanja žena

Kandidati koji žele da se prijave moraju da ispune sledeće uslove:


  • Moraju biti punopravni državljani neke od navedenih zemalja;
  • Da imaju postignut dobar uspeh na fakultetu;
  • Da odlično govore engleski;
  • Da su motivisani i žele da napreduju u svojoj struci;
  • Da nemaju problema sa zdravljem i
  • Poželjno je da imaju ispod 30 godina.

Rok za prijavljivanje je 28. januar 2017. godine. Više informacija o programu stipendiranja možete pronaći na linku: FAO-Hungary scholarship programme.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica