Poljoprivredni sajam Agrosirm u Sremskoj mitrovici 12 i 13 oktobra

Poljoprivredni sajam Agrosirm u Sremskoj mitrovici 12 i 13 oktobra

Sremski poljoprivredni sajam Agrosirm 12. i 13. oktobra u Sremskoj Mitrovici. Prema najavama, sajam će imati program i za poljoprivrednike i za ljubitelje gastronomije i zabavnog programa.

Sajam poljoprivrede - © Agromedia


Grad Sremska Mitrovica, KPZ Sremska Mitrovica (PJ “Dubrava” i Konjički klub “Srem”) i PKS Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga organizuju Sremski poljoprivredni sajam Agrosirm, najvažniji agrobiznis događaj u Sremskom okrugu, od 12. do 13. oktobra 2018.godine, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici. Podršku organizaciji su pružili mitrovačka Turistička organizacija i Agencija za ruralni razvoj, a generalni sponzor Sajma je kompanija Dunav osiguranje.

Sajam je nastao kao nastavak prošlogodišnje Izložbe poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koji je po organizovanosti i posećenosti bio na zavidnom nivou.

Ovogodišnji sajam “AGROSIRM“ se sastoji iz dve celine: poljoprivrednog dela, gde će se predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije i opreme, sredstava za zaštitu bilja, sadnog materijala, semenske robe, đubriva i stočne hrane, i gastro-turističkog dela, gde će svi zainteresovani posetioci imati priliku da probaju sremske suvomesnate delikatese, sir, vino, rakiju i druge sremske specijalitete. 

Od pratećih sadržaja u okviru Sajma, održaće se takmičenje farmera u spretnosti upravljanja traktorom, jahanje konja, kuvanje kotlića i vojničkog pasulja. U nedelju 14.oktobra sa početkom u 16 časova, u organizaciji Galopskog saveza Srbije i uz podršku Konjičkog kluba „Srem“, na istom mestu održaće se Konjički dan, gde se očekuje šest galopskih trka. 

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a Sajam će svečano otvoriti Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, u petak 12.oktobra u 12 časova. 

Prijave za izlagače su u toku, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Plakat © Agencija za ruralni razvoj Sremska MitrovicaIzvor: Agencija za ruralni razvoj Sremska Mitrovica


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica