Ove godine bez Sabora poljoprivrednika rekordera

Ove godine bez Sabora poljoprivrednika rekordera

Više od 250 poljoprivrednika prijavilo se za takmičarski ciklus Sabora sremskih poljoprivrednika rekordera u postizanju visokih prinosa, koji se održava svake godine u Sremskoj Mitrovici. Ipak, ta tradicionalna manifestacija ove godine neće biti održana.

Ove godine bez Sabora poljoprivrednika rekordera - © Pixabay

„Razlog što ova manifestacija neće biti održana je taj što Sremska privredna komora više nije pravno lice i ne može biti organizator jedne takve manifestacije. Mi smo ušli u zajednički komorski sistem Privredne komore Srbije koja je sada jedino pravno lice u našem komorskom sistemu”, kaže sekretar Odbora za agrar regionalne privredne komore Sremskog okruga, Vladimir Vlaović.

Vlaović objašnjava da je problem to što PKS tu manifestaciju nema u svom planu za ovu godinu, tako da će se manifestacija odložiti za narednu godinu, kada će biti uvrštena u plan i program manifestacija.

Prvo takmičenje u postizanju visokih prinosa sremski poljoprivrednici imali su daleke 1967. godine. Tokom decenija bilo je nekoliko prekida tradicije, ali i više organizatora, od bivšeg PIK-a „Sirmium”, preko Zadružnog saveza Srema, do Sremske privredne komore.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica