Održivom energetikom ka osnaživanju poljoprivrednica

Održivom energetikom ka osnaživanju poljoprivrednica

Značajan segment projekta WISE SEE (Women in Sustainable Energy South-East Europe) predstavljaju preduzetnice i poljoprivrednice koje u svom poslovanju mogu da primene mere unapređenja energetske efikasnosti ili neka od pametnih i zelenih rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije. U okviru ovog projekata ispituju se uloga, stavovi i položaj žena u Srbiji koje se bave održivom energetikom, klimatskim promenama i zaštitom životne sredine. 

Žene u poljoprivredi - © WISE SEE

 

Kroz on-line istraživanje, koje traje do 31. januara, projekat treba da istraži socioekonomski položaj žena koje se bave poljoprivredom, oceni njihovu informisanost o potrošnji energije, procenat korišćenja pametnih, energetski i ekološki efikasnijih rešenja, ali i da sazna koliko su upućene u mogućnosti za subvencioniranje i kreditiranje, kakva su im dosadašnja iskustva i da li su kao žene u poljoprivredi imale neke olakšice prilikom podizanja kredita.

Dobijeni rezultati biće osnova za formiranje programa podrške i osnaživanja poljoprivrednica i preduzetnica, kroz set radionica, predavanja i drugih vidova edukacije u narednim fazama projekta.

Projektni tim poziva sve poljoprivrednice sa teritorije Republike Srbije da uzmu učešće u istraživanju popunjavanjem upitnika na zvaničnom sajtu projekta www.wisesee.org i doprinesu boljim uslovima za sve žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Projekat sprovodi organizacija civilnog društva Centar za promociju održivog razvoja (CPOR) u partnerstvu sa Švajcarskom kancelarijom za saradnju (Swiss Cooperation Office – SECO).

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica