Novi kabinet za veterinu i stočarstvo u Rumi

Novi kabinet za veterinu i stočarstvo u Rumi

U Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi „Stevan Petrović Brile“ u Rumi otvoren je juče novoizgrađeni kabinet za veterinu i stočarstvo, vredan 30 miliona dinara.
 

Novi kabinet za veterinu i stočarstvo u Rumi - © Ministarstvo poljoprivrede 


Otvaranju škole prisustvovali su
ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

Kako je tom prilikom istaknuto, poljoprivredne škole su veoma kvalitetan resurs Srbije, a učenici ovih škola daće veliki doprinos razvoju zemlje. Ministar Nedimović je izjavio da nema potencijala za razvoj bez edukacije.

„Ove godine prvi put imamo posebnu liniju za mlade poljoprivredne proizvođače gde ćemo davati grant u iznosu od 75% od vrednosti projekta za one koji žele da uđu u poljoprivrednu proizvodnju“, naveo je Nedimović.
 

Novi kabinet za veterinu i stočarstvo u Rumi - © Ministarstvo poljoprivrede

Ministar je napomenuo da će prednost imati oni koji imaju poljoprivredno obrazovanje, bilo da je srednje, više ili fakultetsko jer je ideja, dodao je, da se spajaju znanje i resursi. Nedimović je rekao da u ovom kraju postoji velika zainteresovanost lokalnih privrednih subjekata koji traže učenike srednjih škola jer oni mogu da postanu budući zaposleni. Ministar je naglasio da oni koji sami žele da se bave poljoprivrednom delatnošću treba da imaju na raspolaganju pomoć na nivou države.

Ministar Šarčević je kazao da u poljoprivrednim školama postoje elementi nacionalnog modela dualnog obrazovanja i naveo da poljoprivredna škola u Rumi spada u red najboljih škola u Srbiji. Šarčević je zaključio da će s obzirom na ulaganja i znanje upravo učenici poljoprivrednih škola dati veliki doprinos razvoju zemlje i da je cilj pre svega da oni dobiju brže posao i da se privreda razvija.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica