Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvuje 20 firmi iz Italije

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvuje 20 firmi iz Italije

U organizaciji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ICE), na ovogodišnjem 85. Međunarodni poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu učestvovaće 20 firmi iz Italije.

Ilustracija: Poljoprivredni sajam u Novom Sadu - © Agromedia

Konferenciju koja se juče održala u Palati Italija, otvorila je Marina Skonjamiljo, direktor beogradske kancelarije ICE agencije, i tom prilikom istakla da je ovo šesto uzastopno kolektivno učešće italijanskih firmi iz pojloprivrednog i prehrambenog sektora, na novosadskom sajmu. Na izložbenom prostoru od 420 kvadrata predstaviće se 20 firmi, među kojima će biti proizvođača rasada voća, mašina za tretiranje voća i povrća, opreme za klanice i poljoprivrednih mašina i priključaka.   

Jedni od učensnika sajma biće i predstavnici italijanskog udruženja poljoprivrednih mašina „Federunacoma“. Pored navedenog beogradska kancelarija ICE agencije organizuje posetu delegacija uvoznika i distributera poljoprivredne opreme iz 8 zemalja regiona i održavanje stručnog seminara posvećenom voćarstvu.

Belgijsko plavo goveče prvi put na Sajmu poljoprivrede u Novom sadu

Predstavnicima medija se obratio i Ambasador Italije Karlo Lo Kašo koji je podsetio na već tradicionalno odlične bilateralne odnose između Italije i Srbije koji prate jedan kontinuirano pozitivan trend rasta i razvoja kako u pogledu trgovinske razmene, tako i na institucionalnom planu. U okvirima intenzivne saradnje između dveju zemalja, poljoprivredno-prehrambeni sektor zauzima veoma značajno mesto, a Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu predstavlja suštinski momenat razmene i susreta, istakao je Ambasador Lo Kašo.

Značaj bilateralnih italijansko-srpskih odnosa u oblasti poljoprivrede istakao je i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Senad Mahmutović, a o uspešnoj dosadašnjoj saradnji sa Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu ICE i o mogućnostima za njeno dalje unapređenje govorio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, koji je ujedno istakao da je kvalitetom ponude svojih izlagača ali i bogatim pratećim sadržajima Italija postavila nove standarde kada je reč o učešću jedne strane zemlje na ovoj važnoj međunarodnoj manifestaciji.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica