Corteva Agriscience – veliki spoj tri kompanije najavljen za jun

Corteva Agriscience – veliki spoj tri kompanije najavljen za jun

Na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, poljoprivredni ogranak DowDuPont™, koji je formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer, objavio je novo ime poljoprivredne kompanije.

 

„Iduće godine imamo jednu samostalnu i nezavisnu kompaniju Corteva Agriscience koja će se baviti isključivo poljoprivredom. Danas smo podsetili proizvođače na naš program koji je već dugo zastupljen u procesu proizvodnje i već dokazan. Najavili smo četiri nove aktivne materije koje su podeljene po segmentima, imamo nove herbicide, insekticide i dva fungicida“, istakla je Srđana Petrović iz kompanije Dow AgroSciences i dodala:

„Trudimo se sa našim velikim timom da uvek pomognemo poljoprivrednim proizvođačima, ne samo da podelimo naše tehnologije već da imamo direktnu komunikaciju koja je vezana za svu problematiku koja se tiče poljoprivredne proizvodnje“.

 Prezentacija

Kao rezultat velikog spajanja – Corteva Agriscience™ imaće više mogućnosti za istraživanje, razvoj, tehnološki napredak i inovacije.

„Imaćemo dosta novina za narednu sezonu kako u delu semena kukuruza, tako i suncokreta i uljane repice, što se tiče rezultata u odnosu na prošlu godinu zaista smo zadovoljni, naša genetika se odlično pokazala i zato smo i lideri na tržištu. Mnogo toga možemo da očekujemo u budućnosti“, zaključio je Goran Avramov iz kompanije DuPont Pioneer.

Prezentaciji kompanije prisustvovali su brojni predstavnici medija, Ministarstva poljoprivrede, trgovci i poljoprivredni proizvođači.

Sagovornici:

Srđana Petrović, Dow AgroSciences


Goran Avramov, DuPont Pioneer

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica