50 miliona dinara za poljoprivrednike iz Gornjeg Milanovca

50 miliona dinara za poljoprivrednike iz Gornjeg Milanovca

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac za pomoć u oblasti poljoprivredne proizvodnje izdvojeno 50 miliona dinara.

Subvencije za poljoprivrednike - © Pixabay

Ove godine potpisano je 614 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava na osnovu kojih je poljoprivrednim proizvođačima isplaćeno ukupno 28.372.694 dinara, rekli su Milka Nedeljković iz opštinske Kancelarije za poljoprivredu i prvi čovek lokalne samouprave Dejan Kovačević prilikom nedavnog susreta sa 125 domaćina iz atara Gornjeg Milanovca.

Vaše prisustvo u ovolikom broju pokazatelj je toga da smo bili u pravu što smo u ovoj godini udvostručili budžet za poljoprivredu i za ovu oblast opredelili 50 miliona dinara. I dogodine će davanja domaćinima biti istovetna, a ove je, do sada, primljeno 1.307 zahteva. Ovih 125 ugovora ukupno vrede 3.780.459 dinara, a najveće interesovanje vlada za ulaganje u sisteme za navodnjavanje, podizanje zasada voća, te nabavku kvalitetnih grla junica i jagnjadi.

Najveća isplaćena pojedinačna subvencija je 400.000 dinara, za kupovinu traktora – istakao je Kovačević, najavljujući da će Gornji Milanovac do kraja oktobra posetiti i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, sa kojim će razgovarati i o subvencijama države, te tražiti smernice o tome na koja davanja bi opština trebalo da obrati posebnu pažnju.

Izvor: Večernje Novosti

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica