40 godina od osnivanja Agronomskog fakulteta u Čačku

40 godina od osnivanja Agronomskog fakulteta u Čačku

Svečanom akademijom juče je obeleženo 40 godina rada Agronomskog fakulteta u Čačku koji je deo Univerziteta u Kragujevcu.

 Agronomski fakultet © iKragujevac

Agronomski fakultet istovremeno je, od 8. do 10. oktobra domaćin ovogodišnjeg zasedanja Međunarodnog odbora „Žurnala za poljoprivredu centralne Evrope”.

Žurnal su 1999. osnovali Univerziteti iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske, a kasnije im se pridružile akademske kuće iz Bugarske, Češke, Poljske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Posvećen je dinamičnoj razmeni iskustva iz oblasti poljoprivrede, i saradnji univerziteta.

Prvo znanje pa tek onda imanje.

Radni deo ovog zasedanja predviđen je za utorak, 9. oktobra, pod predsedništvom sadašnjeg glavnog urednika, profesora dr Zvonimira Prpića sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

On će podneti izveštaj o radu i osvrnuti se na prošlogodišnje zasedanje Odbora, održano u Bidgošću (Poljska). Za ovaj skup predviđena su i sledeće teme: razmatranje mogućnosti unapređenja žurnala, diskusija o izdavačkoj politici, odluka o izboru Izvršnog izdavačkog odbora za sledeće dve godine, nominacije nacionalnih odbora za izbor počasnih izdavača i izbor glavnog urednika za razdoblje 2018 – 2020.

Izvor: iKragujevac

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica