Pitali smo vas: Šta mislite o privatizaciji PKB-a?

Pitali smo vas: Šta mislite o privatizaciji PKB-a?

PКB Кorporacija, osnovana davne 1945. godine u Pančevačkom ritu, dugo je bila jedna od vodećih kompanija u zemlji u oblasti primarne biljno-stočarske proizvodnje. Glavna delatnost bila je proizvodnja sirovog mleka odnosno mlečno govedarstvo, kao i proizvodnja stočne hrane uglavnom za sopstvene potrebe i deo za eksternu prodaju.

Ova bela kuća srpskog agrara sada je otišla u ruke strane kompanije Al Dahra. Mi smo vas na našem portalu pitali šta mislite o privatizaciji PKB-A? Evo šta ste nam vi rekli.

Najveći broj vas irazilo je tugu i reklo da je prodaja PKB-a velika šteta po sprski agrar. Bilo je i onih koji misle da smo mi sami krivi što nismo uspeli da zadržimo ovako značajnu kompaniju. Samo 6% vas je reklo da ne treba žaliti za onim što je bilo, a bilo je i onih koji smatraju da je ta priča završena i da se sad oko toga diže prevelika i nepotrebna galama.

Kakav je vaš stav?

Svake nedelje na poljoprivrednom portalu agromedia.rs očekuje vas nova anketa. Učestvujte i vi, uporedite vaše mišljenje, iznesite vaš stav.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica