2 prirodna leka za bolno grlo – SAMO JEDNA KAŠIKA i bol nestaje preko noći

2 prirodna leka za bolno grlo – SAMO JEDNA KAŠIKA i bol nestaje preko noći

Otežano gutanje, promuklost, iritirano i bolno grlo najčešći su simptomi upale koja se javlja posebno u prolaznom periodu i kod čestih sezonskih alergija. Dobra vest je što možete sebi olakšati bol pomoću prirodnih lekova.

Bol u grlu

Jedan od proverenih prirodnih lekova za lečenje bolnog i iziritranog grla jeste kombinacija kima, sirćeta i vode. Po jednu supenu kašiku možete popiti na svakih pola sata i do sledećeg dana tegobe će potpuno nestati. Ali ukoliko u svojoj kuhinje nemate ove sastojke pokazaćemo vam i kako da napravite lek od belog luka koji sto posto rešava problem sa bolom u grlu. Ostanite sa nama do kraja i otkrijte kako da prirodnim lekovima izlečite vase grlo.

Grebanje, peckanje, osećaj “peska u grlu” i poteškoće s gutanjem jedne su od najčešćih boljki s kojima se susrećemo na prelasku godišnjih doba.

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, vrlo verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove bolove u grlu.

Dobra vest je da postoji izuzetno lako rešenje za vaš zdravstveni problem. Samo je potrebno da zavirite u kuhinjsku ostavu i pronaći ćete lek koji delotvorno otklanja peckanje i grebanje grla.

RECEPT broj 1

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanasa smanjenjuje rizik od srčanih oboljenja, ATEROskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:


– 250 ml vode

– 80 grama mlevenog kima

– 1 kašika sirćeta


Sirce je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno I upaljeno grlo.


Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

Upaljeno grlo

RECEPT broj dva

Ako u svojoj kuhinji trenutno nemate gore pomenute sastojke pokušajte sa sledećim receptom. U slučaju bakterijske upale grla i ždrela, uvek možete da se okrenete omiljenom srpskom leku za sve boljke – belom luku.

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo. Beli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo delovanje na infekcije prouzrokovane bakterijama i virusima.

Istraživanja potvrđuju i da beli luk ima antikancerogena svojstva. Redovno konzumiranje većih količina belog luka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, posebno raka rektuma i bubrega. Koristi se za mnoge tegobe i na razne načine.

Poznato je da ovo povrće poseduje antibakterijska svojstva, a kad je upala malo ozbiljnija, preporuka je da u čašu prokuvane i prohlađene vode dodate nekoliko izgnječenih čenova. Sačekajte par sati da luk pusti svoje esencije, pa procedite. Ovim napitkom ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.

Ukoliko želite da živite dug I srećan život savetujemo vam da pogledate I sledeći video na našem kanalu o veoma moćnom tibetanskom receptu starom preko 2000 godina. Kliknite na video i pogledajte

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica