Sveobuhvatno i pouzdano rešenje za ŠIROKOLISNE KOROVE – Preparat TOMIGAN

Sveobuhvatno i pouzdano rešenje za ŠIROKOLISNE KOROVE – Preparat TOMIGAN

TOMIGAN XL serija je novi ADAMIN herbicid koji se primenjuje za suzbijanje širokolisnih korova u usevima pšenice i ječma.

Kako navodi Savo Jovanović iz Južnog Banata to je sveobuhvatno rešenje za sve širokolisne korove u okviru ove dve kulture.

Šta je Tomigan XL?

 

Tomigan® XL je visoko selektivni sistemični herbicid koji je sačinjen od 2 dobro poznate aktivne materije. Aktivne materije iz različitih hemijskih grupa koja ulaze u ovaj preparat su Florasulam i Fluroksipir. I upravo kombinacija ove 2 aktivne materije daje poljoprivrednim proizvođačima apsolutnu sigurnost da će svi širokolisni korovi na njihovim parcelama biti rešeni. Tomigan® XL uspešno suzbija sve karantinske korove u pšenici i ječmu. Posebno bih naglasio njegovu efikasnost na galijum odnosno prilepaču, korov koji može kompromitovati celu žetvu ovih useva. Pored galijuma, Tomigan® XL odlično suzbija i razne poponce, vijušce, bulke, mišljakinju, samonikli suncokret, ambroziju, štir, kao i mnoge druge korove u pšenici i ječmu.

Tomigan xl Suzbijanje širokolisnih korova savo jovanovic adama

Kada se može koristiti TOMIGAN XL u suzbijanju širokolisnih korova?

Tomigan® XL možemo primeniti od trećeg formiranog lista pa sve do pojave lista zastavičara.

U roku od 2 dana korovi u potpunosti klonu, a preparat je pritom visoko selektivan po naš gajeni usev.

Suzbijanje širokolisnih korova Tomigan XL


Tomigan® XL je rešenje za rezistentne korove da ILS inhibitore koji predstavljaju sve veći i veći problem. Svi znamo koliki nam problem pravi ambrozija i štir na primer u usevu soje.

I jako važna stvar kod Tomigan® XL herbicida je ta da on ne ograničava plodored, odnosno da ako na vašim parcelama primenite Tomigan® XL, s jeseni ćete slobodno smeti da na tim istim parcelama sejete na primer uljanu repicu.

Suzbijanje širokolisnih korova Tomigan XL


Doza primene TOMIGANA XL je 08 do 1,5 l po hektaru. Odlično se meša sa svim fungicidima. Tomigan® XL je jednostavno rešenje za vaše najveće probleme sa širokolisnim korovima u strnim žitima.

 


Jer zemlja ne može sama. ADAMA.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica