„Seminis karavan“ na Župskoj berbi u Aleksandrovcu

„Seminis karavan“ na Župskoj berbi u Aleksandrovcu

Karavan kompanije „Agroarm“ u saradnji sa „Seminisom“ već nekoliko nedelja putuje Srbijom i obilazi sela, poljoprivredne apoteke, sajmove i razne manifestacije. Od Smederevske jeseni, preko Požarevca, Petrovca na Mlavi, Svilajnca, mnogih sremskih i mačvanskih sela, Agroarm kombi sa svojim stručnim timom stigao je i do centralne Srbije i to u vreme Župske berbe u Aleksandrovcu.

Miloš Čeković, predstavnik kompanije „Agroarm“, rekao nam je sa kojim ciljem je nastao „Agroarm karavan“.

Prva berba na plantaži „Naša jabuka“ premašila očekivanja

Karavan je organizovan da bismo približili ljudima i proizvođačima sve što mi imamo u našoj ponudi, počev od semena povrća, preko hemijskih sredstava, sve do supstrata za rasad. Takođe, želimo da ukažemo poljoprivrednicima koji se praparat kada i kako koristi, kako bi ga upotrebili na najbolji način i u najbolje vreme“, ističe Miloš.

Grožđe - ©Agromedia 

Župska berba je za mnoge poljoprivrednike iz ovoga kraja bila odličan povod da posete Aleksandovac, sretnu se sa prijateljima i poslovnim partnerima, razmene znanja i iskustva. Agroarmov karavan je za mesto sastanka sa svojim saradnicima odredio poljoprivrednu apoteku pod imenom „Džugurda“.

Izuzetno lepu saradnju imamo sa Agroarmom kada je reč o prodaji pesticida. Već dugi niz godina sarađujemo sa ovom kompanijom i mogu da pohvalim njihove proizvode. Neki od njih imaju više aktivne materije od sličnih proizvoda koje imamo u ponudi, a uz to je i njihova cena niža, što je jako bitno za proizvođače“, rekao je Dragan Simčević, poljoprivredni apotekar.

Agroarm karavan - ©Agromedia 

Ova godina je počela sa niskim vremenskim temperaturama, što je značajno umanjilo rod poljoprivrednih kultura u Župi. Posle toga su došli i problemi sa cenama jagodastog voća, naročito maline. Zato su tokom cele vegetativne sezone veliku ulogu odigrali neki Agroarmovi proizvodi, kao što je preparat Supernova. On ima više aktivne materije od konkurentskih preparata, a uz to mu je i cena niža“, dodaje on.


Mikica Pršić, iz mesta Kriva Reka u opštini Brus jedan je od poljoprivredika koji su prisustvovali ovom skupu. On se na nadmorskoj visini od 1.200 metara bavi voćarskom i povrtarskom proizvodnjom, a najzastupljenije kulture na njegovom imanju su malina, šljiva i krompir. On sa kompanijom „Agroarm“ sarađuje već nekoliko godina.

Ukoliko uočite karavan i u vašem mestu, ne propustite priliku da upoznate njegove predstavnike.


Koristimo mnogo Agroarmovih preparata, a sarađujemo i sa njihovom stručnom službom, kako kada je reč o izlasku na teren, tako i o savetovanju tokom godine. Jednostavno, moramo da jurimo veliki prinos i kvalitet naše robe, da bi proizvodnja bila isplativa. Zato smo i danas ovde, da provedemo neko vreme u razmeni iskustava i utisaka sa proizvođačima, ali i stručnjacima. Pokušavamo da otkrijemo gde smo pravili greške, kako ih ne bi ponovili sledeće godine“, rekao je Mikica Pršić, poljoprivrednik iz Krive Reke.

Sa namerom da obiđe sto više sela i poljoprivrednika u Srbiji, Agroarmov karavan nastavlja svoj put i to ka južnijim krajevima naše zemlje. Počev od mesta Žitorađa, do kraja decembra meseca ovaj Seminisov kombi će se nakon putovanja južnom Srbijom vratiti u zapadnu, a zatim će produžiti do Vojvodine.


Grožđe - ©Agromedia 

Za sve to vreme, poljoprivrednici će moći da se porazgovaraju sa Agoarmovim stručnjacima o mogućim problemima sa kojima se susreću u proizvodnji. Zato, ukoliko uočite karavan i u vašem mestu, ne propustite priliku da i vi upoznate njegove predstavnike.

Sagovornici:
Miloš Čeković, „Agroarm“
Dragan Simčević, poljoprivredni apotekar
Mikica Pršić, poljoprivrednik iz Krive Reke

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica