VOĆAR iz Slankamena: BIRAM Galeniku Fitofarmaciju jer REŠAVA sve probleme u zaštiti

VOĆAR iz Slankamena: BIRAM Galeniku Fitofarmaciju jer REŠAVA sve probleme u zaštiti

Siniša Tadić je iskusan voćar iz Slankamena. Kada je zaštita voća u pitanju, kako sam kaže, koristi preko 90% preparata Galenike Fitofarmacije. Za ovu kompaniju se odlučio jer nude široku paletu proizvoda koja rešava sve probleme sa kojima se susreće u proizvodnji voća.

“Takođe”, kako Siniša navodi, “imaju dobru logistiku i dovoze robu svake nedelje dva do tri puta, a i stručnjaci iz kompanije ih redovno ih posećuju i daju stučne savete.

Saradnju sa Galenikom Fitofarmacijom, počinje od ranog proleća i prošle godine fokusirali su se na borbu protiv je smotavca, koji je na području Slankamena dosta problematičan.

Urađena su tri tretiranja u prvoj generaciji sa preparatima Harpun, Triton i Traper što je i dalo odlične rezultate jer je smotavac potpuno suzbijen, te nije bilo ubušenih plodova.

Njegove zasade voća, stručnjaci Galenike Fitofarmacije obilaze bar jedanput nedeljno, a ako se utvrdi prisustvo nekih štetočina ili bolesti i odmah se reaguje. Ukoliko je sve u redu radi se standardna procedura zasnovana na prevenciji.

Potpuno je zadovoljan ovakvom saradnjom i svima koji ulaze u posao voćarske proizvodnje, preporučio bi da se jave stručnoj službi Galenike Fitofarmacije i uspostave saradnju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica