“Dani polja” Galenike Fitofarmacije uspešno održani u Blaznavi

“Dani polja” Galenike Fitofarmacije uspešno održani u Blaznavi

Po lepom, sunčanom i toplom vremenu u šumadijskom selu Blaznava, kompanije Galenika Fitofarmacija održala je “Dane Polja” i prisutnim voćarima predstavila svoj program zaštite i ishrane bilja.

“Danas održavamo “Dane Polja” u Šumadiji, gde smo proizvođačima pokazali na ogromnoj parceli naših poslovnih partnera Zorana i Vladimira Pantelića, kako izgleda primena tehnologije zaštite i ishrane zasada jabuke. U ovom voćnjaku su primenjeni svi preparati kompanije Galenika Fitofarmacija”, navodi dipl. inž. Ivan Stevanović.

Stevanović najavljuje pripremu za intenzivnu zaštitu od štetnih insekata koji će krenuti sa povećanom aktivnošću nakon povišenih teperatura.

“Kada je reč o zaštiti od štetnih insekata, očekuje nas početak leta jabukinog smotavca druge generacije”, kaže Stevanović i savetuje primenu insekticida Harpun i Triton. Ovu tehnologiju savetuju kao potpunu zaštitu od jabukinog smotavca.

Iz ove kompanije uz tehnologiju zaštite preporučuju i upotrebu đubriva, pošto ovi proizvodi omogućavaju stvaranje visokih prinosa i visokog procenta prve klase – dodaje Stevanović.

Kada je reč o đubrivima na bazi kalcijuma, on preporučuje proizvode  Fertigal CaB Organo, Foligal Kalcijum i Foligal Cal Pit.

Više o uslugama Galenike Fitofarmacije

U okviru usluga koje ova kompanija nudi uvršteni su sledeći tipovi – davanje stručne podrške na terenu, visok kvalitet proizvoda za koje iz ove kompanije garantuju visoku efektivnost, uz to povoljne cene i još jednu inovaciju – pomoć u prikupljanju reciklažnog otpada.

Na ovom skupu bili smo u prilici da razgovaramo i sa domaćinom Vladimirom Pantelić.


“Sa Galenikom smo od starta, počelo je pre nekih 15 godina kada smo počeli sa ozbiljnijim voćarstvom. Kvalitet njihovih proizvoda je na visokom nivou i cena je za sada prihvatljivija u odnosu na konkurentske kuće”, navodi Vladimir.

Sagovornici: dipl. inž. Ivan Stevanović

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica