Zašto LALINO DRVO neće da cveta?

Zašto LALINO DRVO neće da cveta?

magnolija lalino drvo

Mnogi vlasnici kuća odlučuju da posade lalino drvo ili tulipovac (Liriodendron tulipifera), listopadnog člana porodice magnolije, u dvorištu ili bašti zbog neobičnog cveća nalik lalama. Ako ste jedan od njih i ako vaše stablo ipak ne cveta, verovatno imate pitanja. Kada lalino drvo cveta? Šta da radite kad vaše prelepo lalino drvo ne cveta? U nastavku pročitajte različite razloge zbog kojih vaše drvo lale možda ne cveta.

Drvo lale brzo raste do svoje zrele visine i širi se. Ova velika drveća mogu porasti do 27 m u visinu i 15 m širine. Imaju karakteristične listove sa četiri režnja i poznati su po zadivljujućem prikazu jeseni kada lišće postane žuto. Najčarobnija karakteristika tulipovca su njegovi neobični cvetovi. Pojavljuju se u proleće i liče na lalu, u nijansama krem boje, zelene i narandžaste. Ako proleće dođe i ode i vaše drvo lale ne počne da cveta, verovatno želite da znate zašto.

Božur – omiljeno cveće u narodu koje ne zahteva posebnu negu

Kada cveta lalino drveće?

Ako vaše drvo lale ne cveta, možda nije do njega. Drveće lale može brzo da raste, ali ne daje cveće tako brzo. Koliko dugo treba da prođe da bi drvo lale počelo da cveta? Drveće lale ne cveta sve dok ne napuni najmanje 15 godina.

 

Lalino drvo pupoljak

Ako sami uzgajate stablo, znate koliko je staro. Ako ste svoje drvo kupili u rasadniku, možda će biti teško odrediti njegovu starost. Velike su šanse da drvo lale koje nema cvet nije dovoljno staro za cvetanje. Drveće lale staro nekoliko decenija obično će cvetati svake godine. Tulipovac može nastaviti da cveta nekoliko stotina godina.

Nekada drveće ne cvetaju iz drugih razloga. Na primer, neobično hladna zima može prouzrokovati da različito drveće ne propupi u proleće. U tom slučaju, morate da sačekate sledeću godinu da biste uživali u lepom, koloritnom cvetu drveta lale.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica