Obnovila staro imanje na Rajcu, a sada pravi najukusnije sokove od maline

Obnovila staro imanje na Rajcu, a sada pravi najukusnije sokove od maline

Sokovi od maline iz netaknute prirode planine Rajac - © Pixabay

Brend „Plodovi mog imanja“ nastao je kao plod truda porodice sa troje dece koja je odlučila da obnovi staro imanje u selu Slavkovica, na obodima planine Rajac. Inspirisani lepotom prirode i vođeni potrebom da se sa njom povežu počeli su sa uzgojem maline i, uz veliki trud i rad, napravili proizvode sa kojima su želeli da prenesu drugim ljudima ono u čemu oni uživaju svakoga dana. Tako su nastali sto posto prirodni sokovi i džemovi od maline.

„Imamo staro imanje, koje smo kupili pre 3 godine. Tamo smo posadili malinu na pola hektara. U pitanju je porodični posao, a sok je 100 posto prirodan, jer je nama od početka bio cilj da radimo sokove sa maksimalnom koncentracijom soka. U namazima je 74% maline, u sokovima je 100% maline, bez ikakvih dodataka, šećera, vode…“, kaže Zorica Kokanović.

Ono što je interesantno je da su ih deca nagovorila da kupe staro imanje i obnove domaćinstvo, a pored dece u obnovi i razvoju pomažu im prijatelji, kao i lokalno stanovništvo, na šta su oni jako ponosni.

Kada malina da pun rod, kao što je bilo prošle godine, moraju da pozovu komšije u pomoć, a ostalo uglavnom stižu sami. Kako bi mogli da plasiraju proizvode kupcima morali su da uvedu sve standarde, a da proizvodnju obavljaju po HASSP sistemu.

Za uvođenje HASSP-a pomogli su im prijatelji koje su upoznali na sajmovima, a koji su im sugerisali šta je sve potrebno, tako da su proizvodnju započeli poštujući sve što je potrebno.

Pored soka i namaza od maline, porodica Kokanović u svojoj ponudi ima i proizvode od kupine koji takođe sadrže samo voće, bez ikakvih dodataka, zaslađivača ili konzervansa.

Sagovornica:
Zorica Kokanović, Plodovi mog imanja

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica