„Ljubitelji vina“ – platforma koja spaja domaće proizvođače vina i kupce

„Ljubitelji vina“ – platforma koja spaja domaće proizvođače vina i kupce

U našoj zemlji proizvodnja vina ima dugu istoriju i tradiciju, postoji podatak da je rimski car Marko Aurelije Prob zasadio prve čokote na Fruškoj gori još u trećem veku. Danas se naša zemlja može pohvaliti impozantnom vinskom kartom, srpska vina osvajaju brojne međunarodne nagrade, a i sam broj vinarija koje na tržištu nude kvalitetna i ukusna vina je veliki. Novosađanin Pavle Radanović pronašao je način da još bolje spoji proizvođače ovog božanskog pića i ljubitelje istog stvarajući onlajn platformu „Ljubitelji vina”.

Platforma koja će na jednom mestu spojiti ove dve strane treba da počne sa radom početkom naredne godine. Pavle Radanović kaže da se ideja za osnivanje ove platforme rodila tokom vanrednog stanja, jer se pojavila potreba da se pomogne vinarima kako bi na što lakši način uspeli da svoja vina ponude potrošačima tokom zabrane kretanja i otežanog rada vinoteka.

„Tokom razgovora sa prijateljima vinarima sam uvideo da svi imaju isti problem, a to je kako da prodaju svoja vina kada nema manifestacija, festivala i sajmova odnosno kako da dođu do svojih vernih potrošača koji su inače ta vina kupovali u vinotekama ili tim istim manifestacijama. Odgovor je bio očigledan, trebalo je da naprave svoju internet prodavnicu. Tu se javio novi problem, većina vinara nema internet prodavnicu na svojim sajtovima, ili čak nemaju ni sajtove koji bi mogli da podrže prodavnicu. Tako sam došao na ideju da napravim platformu za prodaju vina“, rekao je ovaj Novosađanin.

Jednaki uslovi za male i velike vinarije

Tvorac platforme „Ljubitelji vina”, rekao je da će na ovoj platformi biti jedaki uslovi za sve vinare da se predstave publici bez obzira na kapacitet proizvodnje ili dužinu prisutnosti na tržištu. Velike vinarije, odnosno one koje su prisutne na tržištu duži niz godina imaju svoje verne kupce, a mali vinari svoje kupce tek pronalaze a ovakve platforme samo mogu da im pomognu kako bi što brže njihova vina našla put do željenih vinoljubaca.

„Ljubitelji vina”, će na jednom mestu objediniti ponudu vina, delikatesa, čaša, dekantera i svega što je vezano za vino, vinarstvo i uživanje u vinu, ali i pomoći u rešavanju problema prilikom izbora domaćih vina.

„Digitalizacijom trgovine, otvaranjem internet prodavnica je povezivanje proizvođača i potrošača umnogome pojednostavljeno. Svaki proizvođač će moći da otvori svoju prodavnicu na platformi i u potpunosti će moći sam da uređuje sve detalje poslovanja prodavnice, od formiranja cene do same dostave. Komunikacija između prodavca i kupca će biti direktna, bez posredovanja same platforme, što olakšava sam proces kupovine i dostave kupljenih proizvoda”, objašnjava sagovornik našeg portala.

Foto: Pavleta Radanović

Sve što će biti potrebno je da vinarija kontaktira administratore putem e – mail adrese kako bi otvorili prodavnicu na platormi ili da sami putem linka na platformi za svega par minuta otvore prodavnicu i postave svoja vina. Otvaranje prodavnice na platformi će biti besplatno, a platforma će zadržavati procenat od realizovane prodaje.

Ponuda domaćih vina, ali i delikatesa

Svi podaci koji su relevantni prilikom kupovine vina će se nalaziti na platformi u opisu artikla: godina berbe, zapremina boce, boja vina, proizvođač, procenat alkohola, vinogradarski rejon iz kojeg vino dolazi, podatak da li ima ili nema oznaku geografskog porekla, podaci o količini šećera u vinu, kratki kao i duži opis samog vina, njegova cena. Ovi podaci se mogu još proširivati, svaki podatak o vinu je i kriterijum pretrage, tako da će se i na taj način moći vršiti pretraga.


Foto: Pavleta Radanović

Kupac će platformi moći da pristupa kao i bilo kojem drugom sajtu, nema posebne registracije niti plaćanja za otvaranje naloga koji bi mu omogućio kupovinu. Jednostavno samo otvori sajt Ljubitelji vina i na platformi izabere vina koja mu se dopadaju ili neki drugi proizvod vezan za vinarstvo. Tek u procesu završetka kupovine kupac ostavlja podatke za naplatu i dostavu. Na platformi će moći da se nađu vina, delikatesni prehrambeni proizvodi, čaše. dekanteri, otvarači, sirevi, destilati kao i sve drugo što je povezano sa vinom uključujući i vinsku literaturu“, navodi Pavle Radanović.

Naša zemlja se danas može pohvaliti širokom ponudom domaćih vina koje krasi kvalitet i punoća ukusa i arome. Svi vinoljupci će putem ove platforme imati mogućnost velikog izbora i priliku da istražuju vinski svet Srbije, ali i da pronađu dobro oprobana vina kojima su verni.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica