Uz ovu papriku virus bronzavosti ostaje u prošlosti

Uz ovu papriku virus bronzavosti ostaje u prošlosti

Boban Ilić iz mesta Donje Krajince u okolini Leskovca papriku gaji u plastenicima na površini od 3 hektara. Njegov izbor, pored ostalih su i semena kompanije Holand Angro, konkretno paprika Areti.

Za ovu sortu se odlučio kaže jer je otporna na bolesti što mu je predstavljalo najveće probleme u proizvodnji.

„Što se tiče hibrida Areti, to je nov hibrid koji je u proleće ušao u sezonu. Dobar je što se tiče boje i veličine, plodovi teže oko 190 grama, najviše se traži u žutoj boji… Osnovna osobina ove paprike je da je otporna na bolesti što je trenutno najbitnije“, istakao je Boban Ilić.

Sa kompanijom Holland Angro Boban Ilić sa razlogom sarađuje preko 20 godina.

 

Paprika Areti © Agromedia

 

„Mi prvo dolazimo kod proizvođača savetodavno, da im pomognemo koliko god možemo, pa tek onda ako im nešto odgovara od naših hibrida da to ujedno koriste i kupe. Sa Bobanom radimo već dvadesetak godina, ovaj hibrid smo kod njega probali u celogodišnjoj proizvodnji i sada vidimo kako izgleda u jesenjoj proizvodnji. Ova paprika je otporna na virus bronzavosti paradajza na paprici, ona je teška, mesnata i ima visok prinos, rekla je Dragana Gligorijević iz kompanije Holland Angro.

Paprika Areti je veoma ukusan novi hibrid kompanije Holland Angro, a samo jedan u širokoj paleti proizvoda koje nude na domaćem tržištu. Uz Areti, virus bronzavosti ostaje u prošlosti a proizvodnja je uspešnija i sigurnija. Holand Angro, semena za profesionalne proizvođače.


Sagovornici:

Boban Ilić, Donje Krajince

Dragana Gligorijević, Holland Angro


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica