Razmena informacija i znanja ključni za uspešnu povrtarsku proizvodnju

Razmena informacija i znanja ključni za uspešnu povrtarsku proizvodnju

U Stopanji kraj Trstenika održan je sajam „Seme, rasad, zaštita“. Značaj ovog kraja za povrtarsku proizvodnju prepoznala je kompanija „Agroarm“ koja je generalni sponzor ove manifestacije. Cilj okupljanja bio je razmena informacija i znanja iz oblasti povrtaske proizvodnje.

„Kao i prethodnih godina prepoznali smo sajam povrtarstva u Stopanji kao jedan značajan skup gde dolazi veliki broj ozbiljnih proizvođača i želeli smo da budemo generalni sponzori. Drago nam je da se ljudi interesuju i hoće da steknu nova znanja i informacije. Pored proizvođača raduje me i što se kolege iz drugih kompanija rado odazivaju kako bi što bolje došlo da razmene znanja i informacija“ rekao je Miloš Čeković iz kompanije „Agroarm“

Stopanja sa okolinom do Trstenika i Kruševca predstavlja dobar centar povrtarstva, gde ima mnogo ozbiljnih proizvođača, koji su željni znanja i informacija. 

„U svom asortimanu kompanija Agroarm ima jako dobar hibrid paradajza Matissimo, u pitanju je rani hibrid izuzetnog dobrog kvaliteta, koji je stabilan za celogodišnju proizvodnju. Pored njega hibrid bele paprike Riesling izutzetno dobrih karakteriska. I među ranim kupusima jedna nova sorta Rapidion, čija je vegetacija 55 dana i može svo vreme da se gaji u plasteniku“ objašnjava Miloš. 

Sagovornik: Miloš Čeković iz kompanije „Agroarm“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.