„Moja bašta“ – manifestacija koja okuplja sve banatske povrtare na jednom mestu

„Moja bašta“ – manifestacija koja okuplja sve banatske povrtare na jednom mestu

Najvažnija aktivnost Udruženja poljoprivrednih preduzetnika „Banatska lenija“ iz Kikinde je manifestacija pod nazivom „Moja bašta“. Ona se ove godine održava šesti put, okupila je 62 izlagača, a prvi put ima i epitet internacionalne manifestacije.

Nikola Filipović, predsednik udruženja „Banatska lenija“, rekao nam je koliko je izlagača na ovogodišnjoj manifestaciji i ko su oni.

U okviru projekta Dani poljoprivrede Kikinda organizujemo manifestaciju ‘Moja bašta’ po šesti put. To nam je najvažnija aktivnost u okviru rada našeg udruženja. Zadovoljstvo nam je što na manifestaciji učestvuju 62 izlagača“, ističe Filipović.

Bašte i plastenici - ©Agromedia 

Oni pokrivaju sektor primarne poljoprivredne proizvodnje, sektor koji proizvodi i distribuira repromaterijal, grupu koja je zadužena za naučne i savetodavne teme i, naravno, onaj deo koji nam je veoma važan, a to je ruralni razvoj naše sredine. Zato imamo i mnoge izlagače iz okolnih mesta“, dodao je on.

Zadovoljstvo nam je i što možemo saopštiti da je Moja bašta prvi put dobila epitet internacionalne manifestacije, jer smo imali učešće i jedne mađarske firme. Naravno, možemo da se pohvalimo i mnogim svetskim brendovima koje ovde vidimo iz oblasti prehrane i zaštite“, naglasio je gospodin Filipović.

Sagovornik:
Nikola Filipović, predsednik udruženja „Banatska lenija“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica