Sa 3 Claas traktora i jednim Claas kombajnom radi 1.000 jutara zemlje

Sa 3 Claas traktora i jednim Claas kombajnom radi 1.000 jutara zemlje

Nebojša Radnić iz Starog Žednika obradjuje oko 1.000 jutara zemlje i za taj posao su mu potrebna 3 traktora i za sada jedan kombajn. On se odlučio da svoje poverenje ukaže brendu Claas sa kojim je, kako nam je sam rekao, više nego zadovoljan. Traktori su Axion 800, Arion 530 i Arion 430 a kombajn je Lexion 660.

Svi traktori, bez obzira na agregate, imaju prostrane kabine, pouzdani su u radu, svaki ima po nekoliko hiljada radnih sati i do sada se nisu kvarili. Laki su za upotrebu, a udobni u radu. Arion 430Arion 430 se koristi za izvlačenje tečnog stajnjaka, špartanje u kukuruzu i transport.

Claas traktori

NEVEROVATNO: U ovom selu svaka druga kuća ima Claas-ov kombajn – Evo zašto!

Srednji, Arion 530 se koristi za setvu i transport, a najveći Axion 800 koristi se za oranje i teže radove. Planiraju da kupe još jedan kombajn, koji će naravno biti brend Claas, a model verovatno Lexion 6.800.

3 generacije Radnića znanje su stekli u poljoprivrednij školi

Porodica Radnić ima još jednu specifičnost, a ona se ogleda da tri generacije Radnića obavezno pohađaju srednju poljoprivrednu školu u Bačkoj Topoli.

Najmlađi Miloš, trenutno pohađa treću godinu srednje poljoprivredne škole i planira da školovanje nastavi na Poljoprivrednom fakultetu, odseku za mehanizaciju. Stoga i ne čudi to što sa lakoćom upravlja traktorima i kombajnom i aktivno učestvuje u svim radovima na porodičnom gazdinstvu. Od njega smo čuli da bi bilo dobro da nabave još jedan traktor, koji bi im olakšao posao kojim se bave, a njegov izbor bi bio Claas Axion 930.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica