NEVEROVATNO: U ovom selu svaka druga kuća ima Claas-ov kombajn – Evo zašto!

NEVEROVATNO: U ovom selu svaka druga kuća ima Claas-ov kombajn – Evo zašto!

U selu Sivac se nalazi oko 30 kombajna marke CLASS. Skoro svaka druga kuća ga poseduje. Ovaj kombajn ima karakteristike koje su potrebne jednom poljoprivredniku.

Najbolji od svih kombajna je Classs-ov serije 6800, kako kaže mladi poljoprivrednik iz Sivca, Goran Ostjić. Najednostavniji je za upotrebu.

Goran je takođe rekao da je ovaj kombajn serije 6800 bolji od serije 600, jer donosi učinak veći za 20 odsto od prethodnog. Pokosi oko 1,500 hektara godišnje. Takođe ima monitor na kom može da se vidi teren, da se podesi korpa, sito, poseduje navigaciju.

Class serije 6800 poseduje mercedesov motor sa 460 konjskih snaga. Može da gura dvanaestoredni kukuruzni adapter. Bunker je zapremine 13, 500 litara.

Goranov deka, Vitomir Ostojić, kaže za Class-ov kombajn da je ,,zadnji krik tehnike”.

Lexion 5400, Class-ov kombajn je jedan od najboljih bar za poljoprivrednika Zorana Šponju. Ovaj kombajn ima motor od 400 konja i zapreminu od 10.000 litara. Ima poboljšan kvantimetar, koji meri prinos i može da se radi mapiranje.

Zoran kaže da je sa prijateljem uporedio košenje soje na istoj parceli sa slabijim kombajnom. Za košenje na istoj parceli  sa Classom 5400 pokošeno je 40 hektara soje, a sa slabijim oko 26 hektara.

Sagovornici: Goran Ostojić, mladi poljoprivrednik
Zoran Šponja, poljoprivrednik
VItomir Ostojić iz Sivca


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica