IDE U ŠKOLU, ORE, ŠPARTA, ŽANJE- Unuk i deda “razbijaju” poljoprivredu sa Claas mašinama!

IDE U ŠKOLU, ORE, ŠPARTA, ŽANJE- Unuk i deda “razbijaju” poljoprivredu sa Claas mašinama!

Branislav Đekić iz Belegiša po svemu sudeći nije običan školarac. Pre podne ide u školu, a poslepodne radi na njivi. Vozi kombajn, ore, šparta, tanjira, a nije mu teško i da po nekoliko sati provede u kabini za vreme žetve. Kako sam kaže on to voli. Zajedno sa svojim dekom bavi se poljoprivredom, a svoje uspehe na njivi pripisuju kvalitetnim i modernim Claas mašinama i saradnji sa firmom Almex.


“Ja idem u školu a kad dođem kući ja mu pomažem na njivi. Orem, drljačim, špartam, tanjiram, prkam ponekad i vršem. Nije mi teško i voli da radim poljoprivredu. Ujutru ustajem oko 5-6 i ostanemo uveče do 20-21h, ponekad i do 22h ako vršemo. Kada je žetva ja vozim kombajn. Tačno je dugo se sedi, ali meni ne smeta ja voli. Imam klimu, imam muziku sve što treba za jedan kombajn. Dok kombajn radi, ja mogu da igram igrice, da jedem, mogu svašta da radim”, kaže nam Branislav Đekić.

Đekići su u početku imali Zmajeve traktore. A onda su uzeli Claas traktore i sada su u pregovorima da uzmu još jedan. Za brend Claas su se odlučili iz više razloga, ali glavni je kvalitet koji je u poređenju sa svim ostalim traktorima neprevaziđen. Pored kvalitetnih traktora i kombajna, uslovi koje nudi kompanija Alemx veoma su korektni i za ovu porodicu vrlo pristupačni.

Pored traktora Đekići su u firmi Almex uzeli i prskalice i traktore. Ovom saradnjom su jako zadovoljni, jer su kako najstariji član porodice Đekić kaže da su uslovi korektni i da su uvek dostupni kada je potrebno neki problem da se reši.  Nakon Zmaja sledeći pravi izbor je bio Almex i mehanizacija Claas.

“Ne bih ja njega ni uzeo da me oni nisu ubedili. Sa ovim sadašnjim modelom ostvarujemo i 50 posto više, tako je to pola posla manje, takoreći. Ovaj ide ruši. Ima veliki učinak rada, sila Božija! Potrošnja je možda malo niža od onoga za što ima veći zahvat i to možda malo niža. Ali uslovi, učinak rada, brzina. Dakle veći bunker, i to što ne moramo da izručujemo na svake 8 brazde”, kaže Đorđe Đekić.

Plan ove porodice je da uzme još jedan ovakav traktor kako bi mogla da postigne i obavi na vreme sve poslove na njivi. A kada bi ga neko pitao koji traktor da uzme, Đorđe Đekić bi svakog svog rođaka, prijatelja i komšiju savetovao da poljoprivrednu mehanizaciju nabavlja u Almex-u.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica