Ispovest ratara: Ovo je najbolji traktor u koji sam seo i koji sam vozio…

Ispovest ratara: Ovo je najbolji traktor u koji sam seo i koji sam vozio…

Divljak Miodrag iz Ruskog Sela proizvodi pšenicu, kukuruz i suncokret na preko 400 hektara. Uz pomoć vrednog sina i moderne mehanizacije, naš domaćin uspeva da obavi sve poslove sam na domaćinstvu bez angažovanja dodatne radne snage.  Naravno da nema vruhnske traktore sve ovo ne bi bilo nimalo jednostavno.

Miodrag se odlučio da kupi traktor marke Claas i to baš od kompanije Almeks jer kako kaže uvek može da računa na to da mu izađu u susret. Ukoliko recimo traktor kasni na isporuku, proizvođači mogu dobiti drugi da bu uradili posao. Takođe što se popravki tiče, servis je na dohvat ruke i brzo se sve završi.

Arion 440 ima full opremom, ekonomičan je sa malom potrošnjom, a i ima Iveco motor. Prethodne traktore koje smo imali trošili su mnogo više goriva i pri najjednostavnojij obradi zemljišta ili setvi.

Miodrag Divljak u svojom domaćinstvu ima traktore Arion 440 i Arion 430 koji su namenjeni za transport i lakše površinske radove kao što su setva, prskanje i špartanje. Sa druge strane Arion 650 služi za tešku pripremu, obradu, tanjiranje. Sa ovim traktorima sve ide brže i jednostavnije objasnio je naš domaćin. Sve je lakše i ekonomičnije i sve se može čitati sa telefona. Sve je numerisano, podesi se sve na početnu i on sve radi sam.

“Svi proizvođači  koji rade do 200 hektara zemlje, ja misliom da Arion 440 ili Arion 430 može da završi njihove potrebe sve. Vuku tri brazde lako, ima malu potrošnju, ekonomičan je.. ja sam zaista mnogo traktora u životu vozio, a ovo je jedan od najboljih trakrora u kom sam seo, a ne vozio”, kaže Miodrag Divljak.

Naš domaćin za ovaj traktor kaže da je udoban, miran, stabilan, sa malom potrošnjom, da mu je sve od popravki na dohvat ruke. Klima je veoma dobra. U 440 nalazi se Iveco motor, što u setvi sa ekonomikom kardana on troši 1,3 litra sa čim oni mogu da odu do njive, odrade posao i vrate se kući.

Miodrag planira da uzme još jedan veći traktor od 200 konjskih snaga i da prošire svoju proizvodnju.

ALMEX


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica