Podeljena mehanizacija za 11 porodica sa teritorije opštine Vladičin Han

Podeljena mehanizacija za 11 porodica sa teritorije opštine Vladičin Han

Poljoprivredna mehanizacija za 11 porodica sa teritorije opštine Vladičin Han uspešno je predata pred početak prolećne setve. Mehanizaciju je obezbedila fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa ovom opštinom.

Mehanizacija - © Fondacija Ana i Vlade Divac

Korisnici su, srazmerno veličini odobrene donacije, dobijali sledeće priključne mašine i uređaje: plugove, tanjirače, rotosotnilice-freze, prskalice, rotacione kosačice, čekrci za izvlačenje drva, samohode motokultivatore sa frezom, kultivatore, kao i priključke za postojeće motokultivatore (freze i kosilice), motorne testere za seču drveta, motorne trimere za košenje trave i seču korova, aparate za mužu krava.

Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija Ana i Vlade Divac aktivno vodi projekat Divac poljoprivredni fondovi koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i podršku započinjanju ili razvoju sopstvenog posla u poljoprivredi.

Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije. Od osnivanja od danas, Fondacija je dodelila 820 granta u ukupnoj vrednosti od 1.384.923,00 evra za započinjanje ili razvoj sopstvene poljoprivredne proizvodnje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.