TRAKTOR ZA SVE – Claas Arion 450 – odličan odnos snage, potrošnje i učinka!

TRAKTOR ZA SVE – Claas Arion 450 – odličan odnos snage, potrošnje i učinka!

Radomir Josimović proizvođač pšenice iz Novog Bečeja pre Claas-a vozio je neku drugu marku traktora, i ono što je uvek falilo jeste efikasnost i pre svega ekonomičnost. Sa Claas Arion 540 ovaj domaćin je obuhvatio i transport i lakše i teže operacije.

Proizvodnja Radomira Josimovića obavlja se na površni od preko 150 hektara, a ovaj domaćin od kultura seje uglavnom pšenicu i kukurz. Pre nego što se odlučio da kupi traktor marke Claas, Radomir je vozio neke druge marke traktora, onda je usled nedostatka efikasnost odlučio da kupi Claas Arion 450. Odlučio se baš za ovaj model, ali je pre toga detaljno ispitivao tržište, marke i modele traktora. Presudila je ekonomičnost Claas modela koji obuhvataju transport, ali i izvršenje lakših i težih operacija.

Traktor Arion 450, je nekada nosio John Deer-ov motor, pa motor marke Perkinson i sada je zamenjen motorom marke Iveco. Ovo je bio jedan od većih razloga zbog čega se ovaj domaćin odlučio za ovaj model. Pored toga veoma je dobar odnos snage i potrošnje kaže Radomir. To je traktor sa malom bukom i veoma malom potrošnjom.

U setvi sa šestorednom sejalicom potroši malo više od jednog litra po katastarskom jutru, a sa njim se može i prskati. Potrošnja je zanemarljiva sa ovim motorom, jer kako Radomir kaže sa jednim punim rezervoarom može se dva dana prskati. Reč je o veoma brzom i udobnom trakoru.

Ovaj model Arion 450, ali ostali modeli marke Claas koji se nalaze u prodaji u kompaniji Almex su traktori koji se prodaju sa punom opremom. Ista je stvar i sa Radomirovim modelom koji ima prednju suspenziju, gibljenje prednjeg mosta, ugibljenu kabinu, grafitne filtere koji su danas potrebni za prskanje kako bi vozači bili zaštićeni u kabini.

Arion 540 ima takođe dobar odnos snage, potrošnje i učinka. Sve operacije koje se obavljaju na domaćinstvu Josimović počevši od setve gde ovaj traktor nosi direktnu sejalicu koja je teška oko 2 tone i ispunjava sve uslove sa njom. Takođe nosi i prskalicu od 1.500 litara koja isto zahteva jak i siguran traktor što se tiče podizne moći, a pritom zadovoljava svu njenu prateću hidrauliku i elektorniku.

Naš sagovornik Radomir Josimović bi svim proizvođačima preporučio traktor marke Claas. U njihovom domaćinstvu je već dve godine i napravio je preko dve hiljade radnih sati, zato ovaj traktor vredi ulaganja.

Sagovornik: Radomir Josimović iz Novog Bečeja


Almex

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica