Sve bolja ponuda JAGODE! – CENA manja od 200 din/kg

Sve bolja ponuda JAGODE! – CENA manja od 200 din/kg

Zbog sve bolje ponude jagode na zelenim pijacama cena sada ide ispod 200 din/kg. Na pijacama je zabeležena i prva ponuda rane sorte višanja. Evo kako su se kretale cene drugih voćarskih vrsta u našoj zemlji.

jagode u kartonskim kutijama

Zabeležena je prva ponuda rane sorte višnje na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu po ceni od 300 din/kg. Na pijačnim tezgama je dominirala jagoda i trešnja, pa je i interesovanje kupaca za ovim proizvodima bilo najveće. To je uticalo na pad cena u odnosu na prethodni period. Jeftinije su bile još i mandarine. U skladu sa periodom godine i ponuda jabuke i pomorandže bila je slabija.

Reporteri STIPS iz Leskovca zabeležili su u sedmici za nama prvu ponudu kajsije iz uvoza po ceni od 350 din/ kg. Došlo je do pada cena jagode, pomorandže i kruške. Skuplji je u odnosu na prethodni period bio kivi .

Kvantašku pijacu u Kraljevu karakteriše bolja ponuda jagoda, što je dovelo do pada cene na 200 din/kg. Slabija ponuda jabuke, kruške i limuna uslovila je rast cena ovih proizvoda na kvantaškoj pijaci u Šapcu. Za razliku od njih niže su u odnosu na prethodni period bile cene jagoda i banana.

Na kvantašu u Beogradu je tokom poslednje nedelje maja zabeležena solidna ponuda sezonskog voća, južnog voća i jabuka, ali je prodaja bila slaba. U odnosu na prethodni period jeftiniji su bili nektarina, i kajsija, a skuplji breskva, kruška Viljamovka, jagoda, kivi i limun.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica