RAST CENA povrća zbog slabe ponude | Cene povrća

RAST CENA povrća zbog slabe ponude | Cene povrća

U Beogradu, kako na zelenim, tako i na kvantaškoj pijaci, slaba ponuda povrća je uslovila rast cena određenih proizvoda. Poskupeli su karfiol, paprika, blitva, celer i mnogi drugi. Pogledajte kako su se kretale sve cene povrća u Srbiji.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu bila je slaba ponuda i potražnja za povrćem. Iz istog razloga došlo je do poskupljenja karfiola, paprike šilje i spanaća.

Međutim, dosta dobra bila je ponuda sezonskog i povrća na zelenoj pijaci u Čačku tokom treće sedmice decembra. Paradajz je bio jeftiniji u odnosu na prethodni period. Za krompir su kupci trebali da uzdvoje od 50 do 60 din/kg, a za kupus od 60 do 70 din/kg. Što se paprike tiče dominirala je cena od 160, dok je najčešća cena paradajza iznosila 120 din/kg.

Slabija ponuda povrtarskih kultura na beogradskom kvantašu uslovila je rast cena određenih proizvoda. Skuplji su bili blitva, celer, karfiol, kelj, krompir, mladi crni luk, paprika, patlidžan, peršun lišćar, praziluk, krastavac salatar, rotkvica, šargarepa i spanać. Zabeležen je pad cena peršuna korenaša i paškanata. Prodaja je bila slabija nego prethodne sedmice.

U Leskovcu na kvantaškoj pijaci evidenirana je obimnija ponuda paprike šilje, paprike ljute, paradajza iz uvoza. Došlo je do pada cena, paprike šilje, belog pasulja (tetovac i gradištanac), paškanata i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili, krastavac salatar, kupus, praziluk, rotkvica, tikvica i krompir.

Kvantašku pijacu u Šapcu karakteriše rast cena brokolija, karfiola i paprike ostale u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, celera, peršuna korenaša i belog pasulja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica