Jagode u marketima 2 puta SKUPLJE nego na pijaci

Jagode u marketima 2 puta SKUPLJE nego na pijaci

Cena jagoda iz uvoza ove nedelje na pijaci je iznosila 250 dinara, dok se u marketima kretala i do preko 500 dinara. Iako je cena visoka potražnje za jagodama ne manjka. Za razliku od jagoda i velike oscilacije u ceni u marketima i pijacama, cena jaja pred Vaskrs iznosi 25 dinara, dok se u marketima kreće i do preko 20 dinara.

Jedan od prodavaca otkrio nam je da se ovih dana najviše prodaje zelena salata, mladi luk i jagode.

,,Jagode su iz Grčke, oko 20. aprila očekujemo plasteničku proizvodnju, a sredinom maja i iz bašte. Možda je jagodama trenutno cena visoka ali kupci sada mnogo više gledaju kvalitet nego cenu proizvoda. ”

Kada smo poslednji put obilazili markete cena jagode u Idei je bila 600,00 dinara dok je u Maksiju na akciji bila 440,00 dinara.

Na pijačnim tezgama mogu se pronaći i domaća jaja. Kako je naša sagovornica očekuje, jaja će se više kupovati od nedelje, za pravoslavni Vaskrs

,,Domaća jaja se kupuju uvek, ja imam stalne kupce. Trenutna cena jaja je 25 dinara, jaja su poskupela i u prodavnicama a nisu domaća. Svakako da im je bitan kvalitet, zato i kupuju domaća.”

Prodavci su nam otkrili i kako se kreću cene povrća na pijaci

,,Karfiol je trenutni 300 dinara. brokoli je 350, krompir i luk su po 100 dinara, zelena salata se kreće od 50 do 70 dinara, paradajz je 300 a krastavac 200 dinara. “


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica