Da li ste probali LUBENICU ovog proleća? – Evo koliko košta na pijacama!

Da li ste probali LUBENICU ovog proleća? – Evo koliko košta na pijacama!

Na zelenim i kvantaškim pijacama protekle nedelje bilo je dobrog izbora povrtarskih kutura, a među njima i lubenica i dinja. Evo kako su se kretale cena ostalog povrća na našim pijacama.

lubenica isečena na pola u travi

Sve je bolja ponuda povrća domaće proizvodnje na pijačnim tezgama Kalenić pijace u Beogradu. U protekloj sedmici došlo je do pada cena kod boranije, dinje, graška, lubenice, paprika, paradajza, patlidžana i tikvica, dok su skuplji bili brokoli, rotkvica i spanać.

Na zelenoj pijaci u Pančevu, u ponudi povrća najzastupljeniji su bili krastavac salatar, krompir, crni luk, zelen, zelena salata, spanać i paradajz.

Protekle nedelje na kvantaškoj pijaci u Leskovcu evidentiran je pad cena krastavca salatara, luka belog, pasulja belog gradištanca, pasulja šarenog, tikvice, dinje, kupusa, lubenice, paprike šilje, ljute i paradajza. Skuplji su bili šampinjoni.

Solidna ponuda sezonskog povrća zabelezena je na prodajnim punktovimakvantaške pijace u Beogradu, a dominirali su mladi krompir, kupus, zelen. Ponuda lubenice i dinje bila je bolja nego prethodnog perioda, što se odrazilo na cenu, a niže su bile još i cene krastavca, paradajza, paprike babure, paprike ljute, paprike šilje, šargarepe i patlidžana. Za razliku od njih, skuplji su bili spanać, zelen, praziluk i boranija.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica