Cene prasadi niže u prethodnih 7 dana | Cene stoke

Cene prasadi niže u prethodnih 7 dana | Cene stoke

Cene prasadi niže u prethodnih 7 dana.

Cene tovne junadi i tovnih bikova

U prethodnih sedam dana došlo je do promene otkupnih cena tovnih bikova preko 500 kilograma, na teritoriji Beograda. Za SM rasu zabeležene su cene od 245 din/kg, a za HF rasu iznos od 240 din/kg.

Cenovne promene su zabeležene i kod teladi SM rase do 160 kilograma na području podunavskog regiona. Zabeležen je iznos od 450 din/kg. U istom regionu cene tovnih bikova preko 500 kilograma zabeležene su po iznosu od 250 din/kg.

Otkupna cena tovnih junadi preko 480 kilograma na području Šumadije porasla je u prethodnoj nedelji. Evidentiran je iznos od 220 din/kg.

U srednjebanatskom regionu nije bilo cenovnih promena u pogledu otkupa tovnih bikova preko 500 kilograma i tovne junadi preko 480 kilograma.

Cene prasadi i tovnih svinja

Na stočnoj pijaci u Čačku evidentirano je pojeftinjenje obe kategorije prasadi u poslednjih nedelju dana. Za kategoriju do 15 kilograma zabeležen je iznos od 220 din/kg, dok je cena prasadi u kategoriji od 16 do 25 kilograma zabeležena u iznosu od 200 din/kg.

Za istu kategoriju prasadi na području južnobanatskog regiona zebeležen je iznos od 210 din/kg. U ovom regionu cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma evidentirane su u iznosu od 145 din/kg.

Cene prasadi od 16 do 25 kilograma pojeftinile su i u podunavskom regionu. Zabeležen je iznos od 240 din/kg.


U Šapcu je zabeležena cena tovljenika od 80 do 120 kilograma po iznosu od 130 din/kg.

Cene jagnjadi i jaradi

Na stočnoj pijaci u Čačku su zabeležene skuplje cene jagnjadi po ceni od 280 din/kg.

Slična situacija in a stočnoj pijaci u Nišu. Cena jagnjadi poskupela na iznos od 320 din/kg.


Na stočnoj pijaci u Kragujevcu jarad su se prodavala po skupljim cenama u odnosu na prošlu nedelju. Zabeležena je cena od 200 din/kg. Na istoj pijaci nije bilo promena u prodajnim cenama ovaca, dviski, koza i ovnova za priplod.

 Cene sojine sačme, kukuruza, stoćnog ječma i stočnog brašna

Jeftinije cene kukuruza u rinfuzu zabeležene su u silosima na području Kikinde. Zabeležen je iznos od 23 din/kg.


Nasuprot ovom pojeftinjenju, skuplje su bile cene kukuruza okrunjenog prirodno osušenog i upakovanog u džakove, u maloprodajnim objektima na području Pančeva. Evidentirane su cene u iznosu od 24 din/kg.

Prodaja sojine sačme išla je po skupljim cenama na području Šapca i Loznice.

Isto tako, na području Smedereva zabeležene su skuplje cene stočnog ječma i pšenice upakovanih u džakove najčešće od 50 kilograma. Zabeležene su cene pšenice u iznosu od 24 din/kg, a za stočni ječam iznos od 19 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica