Seosko-sportski turizam u domaćinstvu Tanasijević

Seosko-sportski turizam u domaćinstvu Tanasijević

Ona je žena, majka i baka. Iako je već godinama u penziji, Ljubica Tanasijević je u svom seoskom domaćinstvu od 2001. godine najbolji ugostitelj.

Počeli smo prvo da primamo veslače zato što se nalazimo u blizini Gružanskog jezera. U to vreme su nam dolazili gosti iz klubova iz Beograda, a imali smo vrlo mali prostor. Kasnije smo se polako proširili i obezbedili sve uslove, jer sportisti traže posebne uslove za rad“, rekla je Ljubica Tanasijević.

Kada je domaćinstvo Tanasijević postalo redovna tačka na radaru brojnih sportskih klubova, odlučili su da prošire kapacitete.

Napravili smo veći broj kupatila i veliku kuhinju sa trpezarijom. Sada dolaze pored veslača i ribolovci, kao i slikari iz zemlje i inostranstva“, kaže Ljubica.

 Ručak u domaćinstvu Tanasijević © Agromedia

Hrana se priprema od domaćih proizvoda i na tradicionalan način, a Ljubica kaže da je to jedan od razloga zašto se gosti u ovo domaćinstvo uvek vraćaju.

Otišla je iz grada u selo, a danas živi ovako

Kada voliš nešto, nije ti teško, sada već imamo mnogo iskustva, ali i veliku pomoć porodice“, zaključila je Ljubica Tanasijević. 


Sagovornica: Ljubica Tanasijević, domaćica

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica