Podsticaji za unapređenje ruralnog turizma i umetničkih zanata

Podsticaji za unapređenje ruralnog turizma i umetničkih zanata

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Кonkurs na osnovu koga će sa 50 posto od uložene investicije subvencionisati određene aktivnosti u sektoru ruralnog turizma i starih zanata.

Seoski turizam u Srbiji - © Agromedia

Konkurs o uslovima i načinu za ostvarivanje prava na podsticaje za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u 2019. godini biće raspodeljen na dva sektora.

Podsticaji će se dodeljivati u sektoru ruralnog turizma i to za ulaganje u izgradnju, dogradnju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje, kao i za nabavku opremE radi pružanja ugostiteljskih usluga u autentičnim ugostiteljskim objektima u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu. Pored ruralnog turizma subvencionisan će biti i sektor umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti i to za ulaganja u nabavku opreme i alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima.

Seoski turizam u Srbiji - © Agromedia

U skladu sa ovom uredbom utvrđeni su podsticaji u iznosu od 50% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije. Maksimalni iznos podsticaja po korisniku za investicije u sektoru ruralnog turizma je 3.000.000 dinara, a u sektoru starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti je 500.000 dinara. Maksimalni iznos podsticaja po korisniku za investicije u okviru oba sektora je 3.000.000 dinara.

Za ove podsticaje možete konkurisati podnošenjem prijave na Кonkurs Ministarstva poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede najkasnije do 27.09.2019. godine.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica