Otišla je iz grada u selo, a danas živi ovako

Otišla je iz grada u selo, a danas živi ovako

Marija Dimitrijević se bavi vinogradarstvom, vinarstvom i seoskim turizmom u selu Drača. Nije oduvek bilo tako, zajedno sa suprugom rešila je da promeni život iz korena – uslovno rečeno preko noći.

Radili smo potpuno druge poslove, bavili smo se menadžmentom i imali smo firmu sa 50 zaposlenih, naprosto smo shvatili da više ne želimo da vodimo takav život. Tako smo i doneli odluku da se preselimo u Draču“, rekla je na samom početku razgovora Marija Dimitrijević.

To je bila za nju možda i najbolja životna odluka. Iako nije imala dodirnih tačaka sa seoskim životom nikada, nije joj bilo teško da se prilagodi novinama.

I suprug i ja smo deca iz centra grada, nisam imala tu sreću ni kao dete da boravim na selu. Nismo bili sigurni u šta se upuštamo, ali sada sam sigurna da je ovo prava stvar. Novac dođe i prođe a kada radite ono što volite i živite posao koji radite, e to je neprocenjivo“, objasnila je Marija.

Vinski podrum © Agromedia

Imanje se nalazi na dve parcele koje zajedno pokrivaju površinu od 5 hektara. 2014. godine podigli su vinograde sa 6 različitih sorti vinove loze, od toga i tri autohtone.

To su crna i bela tamjanika i prokupac. Jedan deo nažalost moramo da prodamo jer kapacitet podruma ne može da pokrije kompletnu proizvodnju. Prodajemo strane sorte grožđa, a od domaćih pravimo vino na koje smo posebno ponosni“. 

Domaći specijaliteti - © Agromedia


Pored vina, svi gosti u domaćinstvu Dimitrijevića imaju mogućnost da uživaju i u prijatnom ambijentu u prirodi i tradicionalnoj hrani.

To je neraskidiva veza dobre hrane i vina, mislim da je to dobitni spoj. Pored domaćeg vina trudimo se da plasiramo i proizvode domaće hrane. Na našem meniju možete pronaći rolovane šljive u slanini, domaći kozji trapist, domaće sušene proizvode, svinjetinu, piletinu, sve je spremano na poseban način. Trudimo se da sačuvamo i ponudimo sve ono što predstavlja Šumadijsku tradiciju“, zaključila je Marija.

Sagovornik:


Marija Dimitrijević, domaćica

Komentari (1)

Natasa

2022-05-27 20:25:45

Kako stupiti u kontakt sa Marijom Dimitrijevic?Moze li njen emejl?Hvala

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica