Agroturizam razvojna šansa Prokuplja

Agroturizam razvojna šansa Prokuplja

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović rekao je  da prokupačka opština poseduje prirodne potencijale, koji uz veliki broj kulturnih i istorijskih znamenitosti, veliku srdačnost i gostoljubivost ljudi, prestavljaju idealne uslove za razvoj seoskog turizma, prenosi eKapija. 

Seoska sredina - © Agromedia

Simonović je govorio na promociji projekta LANDS, iz programa Erasmus+ za unapređenje i razvoj agroturizma u Srbiji, koji sa 800.000 EUR finansira Evropska unija, na Visokoj poljoprivredno prehrambenoj školi u Prokuplju.

Seoski turizam je u poslednje vreme u ekspanziji u Evropi. Ova grana privrede doprinosi sveukupnom razvoju sela, a zapošljava i veliki broj ljudi“, rekao je Simonović i dodao da se evropska iskustva mogu primeniti i u Prokuplju.

Projekat, čiji nosilac je prokupačka Visoka škola, treba da bude realizovan u naredne tri godine.

Partneri na projektu škole su institucije i ustanove iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Grčke i Rumunije.

„Projekat podrazumeva obuku predavača iz oblasti agroturizma i ruralnog razvoja, koji će potom znanje prenositi poljoprivrednicima zainteresovanim za seoski turizam“, rekao je direktor Visoke škole Dejan Davidović.

Izvor: eKapija


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica