Ovog leta rekordnih 250.000 učesnika na Miholjskim susretima sela!

Ovog leta rekordnih 250.000 učesnika na Miholjskim susretima sela!

Miholjski susreti sela će već 1. juna, na teritoriji opštine Kanjiža i Paraćin, uz sportske i folklorne igre, gastronomske specijalitete i zabavni program za sve generacije, otvoriti letnju sezonu i započeti ciklus događaja u okviru ove manifestacije. Susreti će ove godine okupiti 1.775 sela, a biće uključeno rekordnih 25o.000 učesnika i posetilaca širom Srbije.

Kako je najavio ministar Milan Krkobabić, manifestacija će trajati od 1. juna do 1. novembra, a održaće se u 114 opština, a jedna od njih je na Kosovu i Metohiji. Cilj manifestacije je da nas ujedini, da širi pozitivnu atmosferu, a u to ime iz budžeta je izdvojeno 55.000.000 dinara.

Predsednik komisije u ovom programu, naš poznati pesnik Ljubivoje Ršumović, prisutnima se obratio u svom stilu – stihom: ,,Da Evropa čuje cela za Miholjske susrete sela”. Pesnik je još istakao da su postignuti dogovori u vezi sa manifestacijom, pa je sada ostalo da se sve realizuje kako treba i po dogovoru, a na radost narodu i na ponos našoj zemlji.

U prepunoj sali brojni su bili i predstavnici gradova i opština širom Srbije. Razgovarali smo sa nekima od njih i upitali ih za utiske o prethodnim Miholjskim susretima sela, ali i za očekivanja od ovogodišnje manifestacije.

,,Mi već par godina vrlo uspešno realizujemo Miholjske susrete sela. Ovaj projekat koji organizujemo uz pomoć Ministarstva za brigu o selu nam je veoma značajan. Naša sela su mesta odakle smo potekli. Mi ne smemo da zaboravimo tu sredinu, ne smemo da zaboravimo selo, prirodu, narod, odnosno ljude koji tamo žive koje imamo.

Biti čovek danas je nešto zaista jako važno. Kao što je i sam ministar naveo, ljudi su nam najvažniji i moraju biti na prvom mestu”, objasnila je Nevena Irić, zamenica predsednika opštine Aranđelovac.

Miholjski susreti sela

Mladen Stefanović iz opštine Krupanj objasnio nam je da ova opština učestvuje već dve godine u ovoj manifestaciji, na radost i zadovoljstvo meštana kropanjskih sela, ali i same opštine koja u Miholjskim susretima sela vidi odličnu priliku za decentralizaciju i pomeranje važnih događanja iz centra Krupnja u okolna sela.


Podsećamo, podnosioci prijave na ovaj javni konkurs su jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju programe za stanovništvo sela sa svoje teritorije, a imaju na raspolaganju do 500 hiljada dinara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica