Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini 920 miliona dinara

Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini 920 miliona dinara

Predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo, uručeni su ugovori za dodelu bespovratnih sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju kanalske mreže. Cilj ovih sredstava jeste regulisanja odvođenja suvišnih voda sa poljoprivrednog zemljišta.

Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini 920 miliona dinara - © Wikimedia 

Ukupna vrednost ove investicije, planirane programom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za ovu godinu, iznosi 920 miliona dinara. Potpredsednik Milićević je naveo da je reč o jednoj od najznačajnijih konkursnih linija resornog sekretarijata, kao i cele Pokrajinske vlade, i po obimu i po suštini.

“Dva su direktna benefita od ovog posla. Jedan je opšti, ekonomski, jer se radi o investiciji koja će biti usmerena u privredu Pokrajine. Sa druge strane, reč je o održavanju veoma važnog i izuzetno vrednog hidromeliorativnog sistema od preko 20.000 kilometara kanalske mreže”, rekao je Đorđe Milićević.

Cilj je, prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade, da se podstakne intenzivnija poljoprivredna proizvodnja, kao strateška grana, ali i da se smanje štetne posledice od mogućih poplava koje ugrožavaju i privredu i stanovništvo. Potpredsednik Milićević je naglasio i da je to samo jedan segment rada Sekretarijata i Pokrajinske vlade, koja je okrenuta sveukupnom ekonomskom razvoju.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je istakao da je reč je o projektu koji zahteva kontinuirani pristup. Novim rebalansom pokrajinskog budžeta akcenat je stavljen na namenska sredstva za vodoprivredu. Radojević je naveo da su ulaganja od 920 miliona dinara za uređenje kanalske mreže, zajednička investicija, u kojoj je Sekretarijat učestvovao sa 480 miliona dinara, a učešće lokalnih samouprava je 440 miliona dinara.

Na ovaj način će se zajedničkim sredstvima obezbediti dodatne finansije vodoprivredi Vojvodine i raditi, i na uređenju crpnih stanica, ispusta, ustava i propusta, odnosno na sveukupnom uređenju svih vodoprivrednih objekata u okviru kanalske mreže.

Izvor: Dnevnik


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica