Za unapređenje poljoprivrede 932 miliona dinara

Za unapređenje poljoprivrede 932 miliona dinara

Novi Sad – Predstavnicima 41 lokalne samouprave uručeno je 68 ugovora ukupne vrednosti 932,5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara. 

Kanalska mreža - © Pixabay

Realizacijom potpisanih ugovora, planirano je uređenje 1.510 kilometara kanalske mreže, 78 kilometara atarskih puteva i 3.615 metara uređenja otresišta. 

Reč je o Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, Konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i Konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta, odnosno privođenje nameni poljoprivrednog zemljišta, saopštila je vojvođanska vlada.

Ugovore je uručio Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i tom prilikom poručio da su, jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade, projekti na uređenju kanalske mreže, čijom se realizacijom stvaraju uslovi za navodnjavanje i odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

Ukupna površina državnog poljoprivrednog zemljišta koja će se privesti nameni nakon uklanjanja divljih deponija po ovim ugovorima je 641.306 kvadratnih metara.

Izvor: B92, Tanjug

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica