Subvencije Šabac: Posebni programi za pčelare i ratare

Subvencije Šabac: Posebni programi za pčelare i ratare

Poljoprivrednici iz Šapca veruju da će 2019. godina biti bolja od prethodne u pogledu poljoprivredne proizvodnje. Očekuju ih nove mere i programi u poljoprivredi, a ove godine za subvencije u različitim oblastima poljoprivrede biće 68 miliona dinara više.

Posebni programi za pčelare i ratare - © Agromedia

 
Kako prenosi Danas, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, na skupu sa poljoprivrednicima iz Šapca, najavio je da će ove godine grad imati poseban program za pčelare i jedan program koji se odnosi na navodnjavanje u ratarstvu. Za agrar i ruralni razvoj je u gradskom budžetu opredeljeno 164 miliona dinara, pa Zelenović veruje da će poljoprivredni proizvođači iz Šapca duplirati svoje prinose. Kako je gradonačelnik istakao, Gradu je važno da se svi proizvođači ponašaju kao velika poslovna porodica, i da prilikom iskorišćavanja predviđenih sredstava ne bude podele na javni i privatni sektor.

Težnja grada je da svi zarade više, a poljoprivrednici bolje žive od posla kojim se bave, te je Šabac spreman da učini sve kako bi im u tome pomogao. Gradonačelnik Zelenović pozvao je i sve zainteresovane koji se bave poljoprivredom da se obrate gradskim službama koje su im na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

Oko 115 hiljada stanovnika na teritoriji Šapca živi na selu i od poljoprivrede. Naročito su važne subvencije za kopanje dubinskih bunara u Pocerini, koji omogućuju da se jagoda u ovom kraju gaji na više od hiljadu hektara.

Najveća pomoć u ovom kraju daje se početnicima u poljoprivredi, pa je tako početnicima u pčelarstvu davano po 10 košnica, a nekim domaćinstvima i sadnice trešanja koje će se otplaćivati kada dođu na pun rod. Poljoprivrednici ovog kraja mnogo očekuju i od izgradnje nove savremene kvantaške pijace.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica