Za podršku mladim poljoprivrednicima tri puta više novca

Za podršku mladim poljoprivrednicima tri puta više novca

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će ove godine biti izdvojeno tri puta više novca nego lane za meru podrške mladih poljoprivrednih proizvođača.

Ministar Nedimović - © Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ova mera prvi put je implementirana u 2017. godini, a odobreno je 667 zahteva za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti iz svih krajeva Srbije i isplaćeno ukupno 459 miliona dinara, rekao je Nedimović u Čačku gde je razgovarao sa poljoprivrednicima kojima su odobrena sredstva na pomenutom konkursu.

Nedimović je istakao da će se Ministarstvo u narednom periodu posebno fokusirati na mlade, i da će im na raspolaganju biti sve podsticajne mere.

Ministar Nedimović smatra da nema korisnije podrške za sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva na prostoru centralne Srbije jer je reč o granama koje zahtevaju težak rad i celodnevni angažman poljoprivrednog proizvođača ili grupe njih.

Ako posebnu pažnju ne budemo posvetili mladima, ne vidim kako ćemo uopšte funkcionisati u budućnosti“, naglasio je Nedimović, dodajući da Ministarstvo ovakvim potezima pravi osnov za bolji razvoj buduće poljoprivrede.

Nedimović je na skupu kome je prisustvovao i i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, istakao da se upravo u tom kraju mora razvijati voćarstvo zbog potencijala koji postoje na tom prostoru.

Ministar Nedimović je prethodno posetio i Institut za voćarstvo u Čačku, gde je izjavio da je želja da se u Institutu napravi jedan moderan ogledni centar za voćarstvo gde će ljudi moći da dođu i da nauče ono što je najnovije.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica