Vojvođanima dodeljena sredstva za uklanjanje divljih deponija sa oranica

Vojvođanima dodeljena sredstva za uklanjanje divljih deponija sa oranica

Devet lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine dobilo je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu bespovratna sredstva za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta kako bi ono povratilo svoju prvobitnu namenu. Pravo na sredstva za projekte za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini ostvarilo je 11 lokalnih samouprava.

 

Uklanjanje divljih deponija u Vojvodini - © Pixabay

Lokalne samouprave ostvarile su pravo na bespovratna sredstva na osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ugovore su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Ova dva konkursa, uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta i njegovo stavljanje u funkciju, kao i izgradnja fekalne kanalizacije i objekata vodoprivrede, jesu mere politike ruralnog razvoja i neke su od ključnih mera koje će poništiti razliku u neravnomernoj razvijenosti lokalnih samouprava, rekao je potpredsednik Milićević.

Zahvaljujući ovoj meri, prošle godine je otpad uklonjen sa oko 170.000 m2 divljih deponija. Ove godine, za uklanjanje deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 15 miliona dinara.

Izvor: RTV

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti