Vesti – Vranje će uskoro imati novu pijacu

Vesti – Vranje će uskoro imati novu pijacu

Da bi se rešio problem ulične prodaje poljoprivrednih proizvoda usled nedovoljnog broja tezgi na pijacama u Vranju, planirano je otvaranje nove pijace koja će imati 60 tezgi i zatvoren deo namenjen prodaji mlečnih proizvoda. Radovi na izgradnji nove pijace, u koju se ulaže 19,5 miliona dinara, počeli su 16. aprila 2016. godine.
 

 

Nova pijaca trebalo bi da omogući poljoprivrednicima koji nisu mogli da nađu slobodnu tezgu na već postojećim gradskim pijacama da ponude svoju robu građanima.

 

Pijačna tezga - @Agromedia

 

Proizvođači iz Vranja moći će da koriste tezge besplatno u trajanju od jedne do tri godine, pod uslovom da imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, da su korisnici gradskog komunalnog preduzeća `Komrad` i da prema njemu nemaju dugovanja.



Zoran Antić, gradonačelnik Vranja, najavljuje da će poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada moći da koriste tezge besplatno u trajanju od jedne do tri godine, pod uslovom da imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, da su korisnici gradskog komunalnog preduzeća „Komrad“ i da prema njemu nemaju dugovanja.

Planirano je da se nova vranjska pijaca prostire na 590 kvadratnih metara, od kojih je 50 predviđeno za mlečnu pijacu sa sanitarnim čvorovima i visinom prostorije od 2,60 metara. Na raspolaganju će biti i parking prostor za 30 vozila. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Najavljena je i izgradnja kvantaške pijace, proširenje kapaciteta robne pijace „Tekija“, kao i dogradnja pijace kod Bujkovskog mosta.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica