Vesti – Svega 8 lokalnih samouprava u Vojvodini dostavilo dokumentaciju za pravo prečeg zakupa

Vesti – Svega 8 lokalnih samouprava u Vojvodini dostavilo dokumentaciju za pravo prečeg zakupa

Programi za izdavanje državnog zemljišta trebalo bi da se pripreme do 31 marta. Samo je 8 lokalnih samouprava, od ukupno 45 u autonomnoj pokrajini Vojvodini, predalo dokumentaciju za pravo prečeg zakupa Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Obavezu dostavljanja dokumentacije za sada su izvršile opštine Bačka Topola, Bač, Novi Kneževac, Novi Bečej, Stara Pazova, Vršac, Inđija i grad Novi Sad

Prošle godine su saglasnost na godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta dobile 43 lokalne samouprave. Većina njih imala je i pravo prečeg zakupa. 
 

Livada - ©Agromedia

Da podsetimo, kontrola dokumentacije za pravo prečeg zakupa od strane komisije jedinice lokalne samouprave, a nakon toga i od strane Ministarstva, prethodi postupku izrade Godišnjeg programa. Tek nakon toga jedinica lokalne samouprave može da izradi Godišnji program, zatim da ga dostavi Ministarstvu da izvrši njegovu kontrolu radi davanja saglasnosti. Jedinica lokalne samouprave zatim ga donosi do 31. marta 2016. godine.

Ukoliko se Godišnji program ne izradi u zakonskom roku, Ministarstvo finansija moraće da obustavi transfer sredstava ka svim lokalnim samoupravama koje dokumentaciju nisu dostavile na vreme.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica